Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyarország lakosságának...

Magyarország lakosságának többsége kiáll Putyin mellett? És e tekintetben egyedüli Európában Fehéroroszországot nem számolva?

Figyelt kérdés
2022. márc. 6. 11:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
A háborúból kimaradás nem azt jelenti, hogy az oroszok pártján áll az ország az ukránok ellenében. Ha belesodródnánk a háborúba, az ország végét jelentené.
2022. márc. 6. 11:59
 12/22 A kérdező kommentje:

11

E tekintetben is egyedülálló Magyarország. Ez a háborúból való kimaradás szöveg nyilván csak a fegyverszállítások tiltására egy ürügy. Ez is egyfajta támogatás Putyinnak.

2022. márc. 6. 12:04
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, hogy százezer embert megkérdezték, A igaz vagy B igaz. Az eredmény fele fel let, azaz 50%. Ám emberünk, csak az A változatot nézte meg és határozottan állítja, hogy az eredmény 100%, mindenki az A változatot támogatja.

Vannak fogalmak. A fegyverszállítás az fegyverszállítás. A háborúban részvétel az meg emberek fegyveres cselekménye. A tiltás ebben az esetben értelmetlenség. Fegyvert kormány szállíthat, mert legálisan csak neki van. A kormány dönt, hogy mit tegyen, de önmagának nem tilt meg semmit, hanem szimplán nem teszi meg. Na most, ha nekem van egy parittyám (legális), és odaadtam az ukránoknak, akkor fegyvert szállítottam, de hogy ennek a jelentősége nulla, az pedig biztos.

Egyébként Putyin mellett a lakosság elenyésző része, az, amely kizárólag vezérfüggő, azt hallgat és azt szajkóz, mást nem.

2022. márc. 6. 15:35
 14/22 anonim ***** válasza:
57%

Mivel Magyarország kicsit közelebb állt Oroszországhoz mint a nyugati országok, ezért talán jobban teret kapnak az olyan vélemények is, amelyek szerint itt nem a 100%-ban gonosz, sátáni Putyin áll szemben az ártatlan és becsületes ukránokkal. A konfliktus igen kompkex, Putyin nem jókedvében hajtott végre egy ilyen kockázatos akciót, bizonyára voltak nagyon komoly mögöttes okai.

A Wikipédia szerint 331 civil halt meg eddig (44milliós ország), szóval kifejezetten népirtásnak nem nevezném.

Ezzel együtt nem gondolnám hogy a magyarok különösen kiállnának Putyin mellett. Inkább az a jellemző, hogy a nacionalista ukránok évtizedekig zaklatták a kárpátaljai magyarokat és most nem igazán látják a magyarok hogy miért kéne nekik segíteni.

2022. márc. 6. 18:20
 15/22 A kérdező kommentje:

14

Putyin nem fogja tudni megtartani Ukrajnát hosszú távon, csak népírtás, deportálások árán és szerintem vagy ez következik vagy pedig a feladása a harcnak és kivonulás. Tehát szerintem elszámolta magát jócskán, egy olyan erős nemzeti érzelmű és jelentős számú népet mint az ukránok nem lehet csak úgy irányítsa alá venni.

2022. márc. 6. 19:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Milyen érdekes, a sok „vírus szakértőből” egy pillanat alatt „katonai szakértő” lett.
2022. márc. 6. 23:01
 17/22 A kérdező kommentje:

16

Ez is érdekes, de az is, hogy te viszont semmit nem változtál, mi legalább alakulunk a korral. :)

2022. márc. 7. 09:08
 18/22 MDaniel98 ***** válasza:
Van egy réteg aki számára Putyin valóban a Nyugattal szembe helyezkedő, medvén lovagló keleti keménygyerek, de szerintem most többen fogják az ukránok pártját mint az oroszokét ebben konfliktusban még nálunk is.
2022. márc. 7. 11:53
 19/22 A kérdező kommentje:

18

De legalább értené a logikát az ember.

Mit tud megadni Putyin amit Nyugat nem az átlagembernek?

Nagyjából semmit. Putyint választva egy csomagba kapod a szegénységet, személyi jogok sárba tiprását, cenzúrát, diktatúrát, elnyomást.

Nyugat sem maga az utópia, de legalább van valamilyen életszínvonal, választások, személyi szabadság. Nyilván nem tökéletes ott sem minden, de a Putyin által nyújtott dolgokra szinteket ver.

2022. márc. 7. 14:42
 20/22 anonim ***** válasza:
2022. márc. 8. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!