Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Úgy tudom a magyar mellett...

Úgy tudom a magyar mellett csak egy nemzet van,amelyik elől írja a vezeték nevét. Melyik ez? Úgy tudom a kínai vagy a japán. Tudom,hogy különleges nyelv és kultúra a mienk,de vajon hogyan és miért alakulhatott ki így?

Figyelt kérdés
2022. jan. 18. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tudod. Több nemzet írja így keleten.
2022. jan. 18. 22:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Wiki szerint Kína, Japán, Korea, Vietnám, Kambodzsa, India néhány állama és Magyarország.
2022. jan. 18. 23:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"East Asian cultural sphere (China, Japan, Korea and Vietnam), as well as in Cambodia, and southern and northeastern parts of India. It is also used in Central Europe by Hungarians."

[link]

"A keleti névsorrendet Magyarországon kívül Kína, Japán, a két Korea, Szingapúr, Tajvan és Vietnám használja hivatalosan, továbbá Malajzián belül a kínai közösség, és a szomszéd országokban élő magyar nemzeti kisebbségek. A világ többi országában (így Ázsia többi államában is) a nemzetközi (nyugati) sorrend a hivatalos. A keleti névsorrend, amely a középkorban még Európa-szerte általános volt, a szláv nyelvű államokban és Romániában[1] ma is nagyon elterjedt, főleg hivatalos kontextusban, emlékműveken, sírköveken."

[link]

2022. jan. 19. 02:50
 4/9 MDaniel98 ***** válasza:
68%
Ebben valóban lehet egy bizonyos ázsiai vonatkozást felfedezni, a felsorolt országok alapján, nem tudom, hogy ezt mi mikor vettük át, (most látom, hogy a középkorban még ez volt a bevett) de mindenképpen érdekes.
2022. jan. 19. 08:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Ez is bizonyítja, hogy keleti nép vagyunk.

Felteszem fordítva is a kérdést. Ha régen európában is így írták a nevüket,akkor miért fordították meg a világ nagy részén?

2022. jan. 19. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
El kell hogy keserítselek, idősebb falusi bajorok, pfalziak a mai napig Schmidt Thomasoznak. Lehet hogy ők is keleti népek.
2022. jan. 19. 13:02
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Keleti nép? Miért ki nem keleti nép errefelé Európában? Ha jól tudom az indoeurópai csoport őshazája Ázsiában volt. Először jöttek az görögök, albánok, illirek, trákok aztán az ilyen "latinfélék" olaszok, spanyolok, románok, franciák, aztán a szlávok. A germánok amikor megérkeztek szlávok nem értették mit gagyognak, ezért azt mondták némák, tehát németek. Amikor már nagyjából mindenkinek volt ilyen olyan államszerű valamije, jöttek a észtek, finnek, magyarok. Később is jöttek még, de nekik már nem lett államuk, pontosabban a törököknek igen, de egyéb türk népeknek, mint a kunok, jászok, gagúzok már nem, a cigányoknak sem. Szóval itt mindenki keletről jött, mi csak a végefelé érkeztünk.

Viszont az engem is érdekelne mi okozta a változást a nevek sorrendjében, és nálunk vajon miért nem történt meg?

2022. jan. 19. 19:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Kutatók szerint az élet Ázsiában alakult ki,tehát világos,hogy mindenki onnan jött. Az viszont tény, hogy amikor a magyarok jöttek,az akkor már európai keresztény népek nem szerették őket,keleti népnek nevezték,nem akarták befogadni Európába. Ezért is találták ki a magyar történészek a 19. században,hogy a finnek rokonai vagyunk.
2022. jan. 19. 21:08
 9/9 anonim ***** válasza:
42%

Ami mondjuk nem kitaláció, hogy NYELVI rokonság van a finnek és magyarok közt. És mielőtt jönnél a genetikával, a nyelvekhez semmi köze a géneknek.

Meg azért okkal nem voltunk közkedveltek. Nem keveset portyáztunk nyugat felé. Meg pogányok voltunk, azokat meg legszívesebben megölték volna akkoriban a keresztények. (Úgy hogy a vallás kimondja, hogy "Ne ölj!"...)

Jó példa erre a skandinávok kereszténységre erőszakolása.

A névvel kapcsolatban pedig a mai napig használatos tőlünk nyugatra is. Csak nem a mindennapi emberek aláírásában. Mert egy ideje rájöttek, hogy a keleti névsorrend hasznosabb a digitális nyilvántartásokban.

2022. jan. 20. 02:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!