Németország Franciaország és a Britek muszlim országok lesznek a 2040-es években? Milyen hatalmi eltolódásokhoz vezet majd ez Európában és a nagyvilágban?
A magyar kultúrát hasonlítod egy nem nyugati keresztény nem európai muszlim kultúrájának idegenségéhez/másságához Németországban...
HA csak nem laksz valami jászkunsági pusztán akkor realizálnád, hogy a nyelvi különbségek ellenére a magyarhoz a német osztrák kultúra áll legközelebb.
#8 ez nagyon-nagyon álomvilágnak tűnik.
teljesen más értékek vannak manapság, mint 100 éve. mondj egy példát a hatásos modorváltásra az elmúlt 50 évből.
11: Pont azt mondtam, hogy nekünk nincs kulturális lemaradásunk. De a kis Mahmoudnak és Tariq-nak van, és összetehetné bármelyik cigánygyerek a kezét, ha tizedannyira nem hagyná őket lemaradni a magyar oktatási rendszer, mint ahogy ezeket nem hagyja lemaradni a német. Mivel az én gyerekeim is ugyanazokra az ingyenes fejlesztő foglalkozásokra jártak ahol ezek az arab és török gyerekek vannak többségben, sok személyes tapasztalatom van velük, a szüleikkel és a rendszerrel, és ha hiszed ha nem, döntően pozitív.
Egy 23 éves szíriai kétkezi melós gyerekéből egy német közegben normálisan elnavigáló embert faragni semmivel se könnyebb, mint egy cigánygyerekből, és mégis nagyüzemben folyik a dolog. Mondhatja nekem bárki, hogy ez egy halálra ítélt terv, amikor a saját szememmel látom, hogy hogyan működik.
Vicc hogy a húgomnak otthon, hazai pályán, egy jobbos országban nagyságrendekkel több baja van a gyerekeivel egy osztályba járó cigányokkal, mint nekem itt a középkori körülmények közül pucér seggel idecsöppent arabokkal. Ennyit arról, hogy ki mennyire védi a hazáját és kultúráját. A lányom műsorán sváb szerkóban trombitáló arab gyerek még a rettegő fideszes anyámat is elgondolkodtatta 3 másodpercre.
12: Jó hogy nem az elmúlt 50 percből kell példát hoznom... Persze értem, hogy miért épp 50 évet mondtál, kb azóta van nyugi a nyugaton. A felvilágosodás óta a boldog békeidőkben amúgy rendszeresen elhangzik ez a szöveg, de sose igaz. Jólétben könnyű nemes értékekről papolni, aztán mégis repül ki minden az ablakon, ahogy inogni kezd a plüssfotel.
14: nyilván, aki nem akar nem fog nekünk hinni. De csak megerősíteni tudom, amit írsz. Németországban élünk, egy olyan városban, ahol a lakók negyede bevándorló (köztük mi is). Ennek megfelelően a lányom óvodájában is igen vegyes a társaság és nincs belőle komolyabb gond. Félre ne érts, mindenhol vannak tahó szülők és neveletlen gyerekek. De ez alapvetően nem függ a család származásától.
Van pl kollégám, aki egy indiai sárkunyhóban nőtt fel. Ma 33 évesen szoftverfejlesztő, méghozzá nem is rossz. Emellett családja van. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kulturálisan nincsenek hiányosságai, de ezek alapvetően nem zavaróak, csak néha olyan kérdéseket tesz fel, amitől én is zavarba jövök. Múltkor pl megkérdezte, hogy honnan ered az, hogy karácsonyfát állítunk és mi a haszna... Hát, őszintén nem tudtam neki mit válaszolni. Cserébe valsz én is hasonlóakat kérdezek az ő kultúrájáról.
7es, a briteknél lakom.
Errefelé nem sok muszlim tolong...vagy egyáltalán, nem fehér, európai.
A "britek" ugyanis nem csak Londonból áll.
Brit nagyvárosok tele vannak muszlimokká, nem csak London, hanem az összes.
Falura kell menni ha ezt el akarod kerülni. Falun meg unalmas az élet.
ja, nyilván jobban tudod, mint én...
Newcastleben lakom. Az nem falu ...vannak muszlimok, de a lakosság 99%-a fehér, európai.
Ez itt a legkevésbé heterogén megye.
Az átlagember meg max Manchesterig ismeri Angliát.
Birmingham pl tele volt ázsiaiakkal.
"összetehetné bármelyik cigánygyerek a kezét, ha tizedannyira nem hagyná őket lemaradni a magyar oktatási rendszer"
Az ilyen városi legendákat hanyagoljuk már. Baromira nem hagyja lemaradni a cigányokat a magyar oktatási rendszer, csak úgy vannak nevelve, hogy nem kell tanulniuk. Kb. a 3,14csájuk ki van nyalva a hazai cigányságnak, csak ennyi se elég nekik.
Különös, számtalan cigányt ismerek, akik baromira nincsenek lemaradva, tanultak, van köztük diplomás is, aztán közel se kaptak többet az iskolától, mint a többi, aki siránkozik.
Mi volt a sikerük titka? Az, hogy a szüleik nem a segélyen meg a családin való élősködésre rendezkedtek be, nem ezt a viselkedést adták tovább a gyerekeiknek.
Az összes olyan, főleg borsodi cigány aki siránkozik, hogy milyen rossz körülmények között él a putriban az mind azért él olyan körülmények között, mert nem hajlandó elmenni dolgozni. Lennének munkahelyek, sokszor még céges járat is viszi őket, de, ha egy nap 5 percnél tovább kell dolgozni, akkor nem hajlandók elmenni.
"aztán mégis repül ki minden az ablakon, ahogy inogni kezd a plüssfotel."
10-15 %, az adott ország polgáraként született kisebbséget nem tudsz kidobni az ablakon. a vendégmunkás mozgalmak kezdete óta egy párszor már elkezdett inogni a fotel, aztán mégis mindig visszabillent, sőt felerősödve folytatódott. ezzel most már kizárólag együttélniük lehet, az emberi jogok sárba tiprása nélkül más opció nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!