A hollandok vagy németek mondhatók általánosságban nyitottabbnak, befogadóbbnak a külföldiek iránt?
Én mindkét országban éltem, és egyértelműen a németeket mondanám annak.
(Hozzá kell tenni mondjuk, hogy egy egész ország egész lakosságára levetíthető reprezentatív tapasztalatot még így sem lehet szerezni. Aki meg nem élt mindkét helyen, még ennyire sem tudhatja.)
Mindkét országban éltem több évet.
A hollandok elsőre nyitottabbak, simán elcsevegnek pl liftben, vonaton stb, többet mosolyognak és segítőkészebbek. Viszont mély barátságokat nem szeretnek kialakítani, van hogy egymás között sem. Inkább ilyen baráti köreik vannak ahol mindenki egyenlő, mint 1-2 "legjobb barát" + ismerősök.
A németek elsőre sokkal zártabbak, nem nyitottak a csevegésre, ha egy idegenre rámosolyogsz előbb néz vissza, hogy mi bajod van, minthogy visszamosolyogjon. Viszont ha sikerül egy-kettővel szorosabb kapcsolatot kialakítanod, akkor befogadóak, és igazi barátságokat lehet kötni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!