A csúnyáknak az emberi populációkban van joguk kritikát megfogalmazni?
Miért van az, ha kritikát akar megfogalmazni akkor mindig kikelnek magukból és a végkövetkeztetés az, hogy ne szóljak semmit mert csúnya vagyok?
A csúnyák nincsenek olyan pozícióban, hogy kritikát fogalmazzanak meg bárkivel szemben is?
Ezt haláli komoly kérdésnek szánom, mert lenyűgöz az emberi viselkedés tanulmányozása.
Esetleges kötekedő számára: nem önsajnáltató incel kérdés ez. Tudásgyarapító kérdés.
De, ez egy incel kérdés. Nem életszerű, hogy, idézem: "és a végkövetkeztetés az, hogy ne szóljak semmit mert csúnya vagyok"
Totál marhaság, amit csak egy valóságtól teljesen elszakadt incel képzel be magának.
Előfordulhat, hogy egy vita hevében akár azt is a fejedhez vágják, hogy ronda vagy, persze. De nem azért eszkalálódik ide a helyzet, mert ronda vagy. Csak ahhoz, hogy ezt megértsd, nem incel-féle párhuzamos valóságban kéne létezni, hanem az igaziban itt, miszter emberi viselkedés tanulmányozása.
De ne aggódj, pontosan tudom, hogy ez nem fog menni. Ez van.
Kritika megfogalmazáshoz mindenkinek van joga, hiszen attól van önálló gondolkodásod, hogy van önálló véleményed. Az más kérdés, hogy jogos-e, jól gondolod-e...
Csúnyaság, mint tényező az bizony szubjektív jellemző. Választhatók konkrétabb tulajdonságok is, csak sajnos akkor bárkibe bele lehetne kötni valamiért. Ez először csak személyeskedés lenne, majd előítéletbe csapna át.
Itt a lényeg az, hogy nem illik általánosítani egy tényező alapján, mert nem biztos, hogy releváns az önálló témakifejtés szempontjából... :,D
Nincs.
Legalábbis a Tudományban.
Emberek/Magány, egyedüllét kategóriában szabad.
Ott szeretettel várnak, itt meg csukd be az ajtót kívülről, köszönjük, hogy itt voltál.
"ne szóljak semmit mert csúnya vagyok"
Így, szó szerint? Nem lehet, hogy csak ezt akarod hallani, mert ez téged igazolna? Sokkal valószínűbb, hogy az önképzavarod miatti sérült/sértett személyiséged váltja ki a negatív reakciókat.
Amúgy pedig az emberek általában nem szokták szeretni a kritizálást, vagy legalábbis erősen attól függ, milyen stílusban adod elő. :)
Hát ha a szépség kulcsát szeretnéd átadni valakinek, de te magad az ördögnél csak egy fokkal vagy szebb, akkor eléggé hiteltelen volnál.
De ettől eltekintve nem érzem életszerűnek a kérdést.
A párom régebben nem volt elégedett magával, ő sokszor fedezett fel támadast ahol nem volt semmi. (Azért volt olyan is hogy tényleg nyíltan "szembe köpte" egy másik hasonló gondokkal küzködő egyén)
Neki sokat segített, hogy terápiára ment.
Marhára nem látni itt, hogy randa vagy-e. Te állítod.
Mi nem látjuk. Nem döntjük el, hogy tényleg az vagy-e.
A kinézetedtől függetlenül kapod a kritikát, ha hülyeséget vagy bölcs dolgot beszélsz.
Ha a kritika az, hogy hülyeséget beszélsz, az nem a kinézetedtől van.
8
“Ha a kritika az, hogy hülyeséget beszélsz, az nem a kinézetedtől van.“
A csúnya ember által megfogalmazott kritikára értem, bármire vonatkozóan.
Tehát nem csak más külsejét illetően (ez ugye teljességgel, szigorúan tiltott), hanem viselkedését, magatartását, morális tartását, ízlését, hobbijait, étkezési szokásait, kedven műsorait stb stb illetően. Az alapreakció, hogy hogy merészelsz te kis ogre kritizálni??!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!