Mi számít internetes forrásnak?
Első egyetemi beadandómat fogom elkészíteni, tanácstalan vagyok mi számít internetes forrásnak. Pl folyóiratok? Vagy ez tudományos forrás lenne?
Köszi előre is
Minden forrás internetes, ami az internetről van. Sajnos még az eletigazsagai.hu meg hasonló clickbait „híroldalak” is annak számítanak.
Ha rendesen lehivatkozod, nem probléma, de lehetőleg olyan oldalakat válassz, amik egyéb forrásokra hivatkoznak a tartalmát illetően, mert azok megbízhatóbbak.
"Vagy ez tudományos forrás lenne?"
Ez két külön kategória, nem vagy-vagy. Interneten is vannak tudományos igényű hiteles források.
Fentiek kicsit másképp fogalmazva: Internetes forrás az, ami eleve interneten való megjelenésre lett létrehozva. Tehát nem a hozzád kerülés módja számít, hanem a tartalom eredeti megjelenési helye.
Netes forrás például online médiumok cikkei, gyártói leírások, fórumok, blogok, stb. De például egy papír alapon kiadott könyv netről letöltött pdf változata nem annyira internetes forrás, főleg ha megvan az eredeti ISBN száma, szerző, cím, kiadó, évszám, stb. Vagy pl. egy jogszabály vagy szabadalom sem igazán netes forrás. (Én is hivatkoztam már úgy szakkönyvre, hogy valójában csak pdf-ben volt meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!