Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Perforált lapok/kártyák az...

Perforált lapok/kártyák az "átkosból"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagymamám szekrényét takarítottuk épp, amikor a kezembe akadt egy nagy köteg nem tudom micsoda. Egy csomó A/4 méretű, perforált lap, amiket látszólag kártyákra lehet széttépni. Az egyik felükön egy elég szépen kidolgozott kép, a másikon egy leírás arról, ami a képen van.

És elég sokféle témában! Vannak itt kutyák, háziállatok, bogarak, egzotikus állatok, halak, magyar tudósok, híres hajók, sport, verseny- és köznapi kocsik vegyesen, gyümölcsök, fűszernövények stb...

Biztos, hogy nem bélyegek, ahhoz túl nagyok, nincs rajtuk értékszám és nem ragad a hátoldaluk. A bemutatott autókból arra következtetek, hogy valamikor a korai hetvenes években készülhettek.

Tudja bárki, hogy mik lehettek ezek annak idején?

2021. nov. 1. 09:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Fényképezd le és ereszd rá a google képkeresőt
2021. nov. 1. 10:38
 2/3 A nagy Levin ***** válasza:

Nekem volt ilyesmim a nyolcvanas években, ha jól emlékszem albumokba kellet őket berakni, a megfelelő helyre (csak nekem nem volt hozzá albumom).

Lehet, hogy ez is olyan.

2021. nov. 1. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Kézi gyártású ismeretterjesztő játék. A maiak azért nem hasonlítanak rá, mert nagyságrenddel elegánsabb, esztétikusabb, kezelhetőbb kivitelűek.
2021. nov. 1. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!