Vörösmarty Mihály - ról érdekességeket?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Már végig néztem a Google-t , de nem találtam sehol, tudtok nekem honlapokat írni, hogy hol találok NAGYOBB MENNYISÉGBEN Vörösmarty Mihályról, életéről érdekességeket? Ha Te is ide leírnád az is jó, csak kérlek titeket ne ilyen 2 szavas dolgokat..
Előre is köszi a válaszokat!
2021. okt. 25. 22:41
2/4 anonim válasza:
Egy alkalommal egy ősi városban járt Vörösmarty Mihály, és a vendéglátók megmutogatták a város nevezetességeit, a régi barokk templomot, a középkori toronycsonkot, a klasszicista iskolát. Végezetül nagy titokzatoskodások, fontoskodások közepette, kivitték a szőlőbe, sejtelmesen mondván, ha majd a Kis-hegyet meglátja! – Az lesz ám a látvány! Akkor ír ám csak igazi bordalt! – ismételgette a költőnek vendéglátó gazdája. Végre megérkeztek. A Kis-hegy azonban – nevéhez nem méltóan – dombnak is alig volt nevezhető. Vörösmarty fáradtan, de megértően csak ennyit jegyzett meg mosolyogva: – Uraim! A kist még csak-csak látom, de a hegyet?!
4/4 A kérdező kommentje:
Szia. Hát ... az életén kívül valami más érdekességet nem láttam.
2021. okt. 25. 22:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!