Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit szóltok, hogy a "lássátok...

Mit szóltok, hogy a "lássátok feleim szemetekkel, íme por és hamu vagyunk" helyett "baszjad Izüt" lett írott nyelvünk alapköve?

Figyelt kérdés
Ezt szabad lesz tanítani az iskolában? A szöveg Kásler úr jóváhagyásával készült, tehát feltételezem Izü nőnemű, de nem találtam róla pontos információt. Talán az Icu régies alakja volna?

2021. szept. 17. 19:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

Egy titkosírás előadáson volt:

A régi elfeledett írások is titkosírássá válnak. Egyszer találtak egy szikladalon egy monumentális feliratot, Volt neki több olvasata/fordítása. Pár év múlva kiderült, hogy geológiai képződmény nem felírat. Ha valamit nagyon el akarunk olvasni az sikerülni fog. Akkor is ha nem felírat

2021. szept. 18. 07:43
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Ezzel a Magyarságkutató Intézettel kapcsolatban mindig olyan érzésem van, mint amikor a románok lebuktak, hogy leleteket hamisítottak, elásták, aztán "felfedezték".

Amit csinálnak, az nem más, mint nacionalista indíttatásból, egy prekoncepció alapján végzett fingszagú erőlködés, hogy mindenáron bebizonyítsanak valamit, amiről amúgy ők már előre eldöntötték, hogy az úgy van.

Ez nem tudomány.

2021. szept. 18. 07:45
 13/19 UlfOrmson ***** válasza:
72%
Ha esetleg bebizonyosodna, akkor sem jelentene semmit. Egyetlen szórványos magyar felirat még nem jelez tartós magyar megtelepedést a területen (egy fecske nem csinál nyarat). Illetve a csontok, kövek repedéseibe bármit bele lehet látni. Ha én lepublikálnám és meggyőzően érvelnék amellett, hogy a tűtartó felirata "Kurszán, adj egy sört", akkor valószínűleg lennének olyanok, akik el is hiszik.
2021. szept. 18. 10:10
 14/19 A kérdező kommentje:
Engem az érdekelne még, hogy Kásler proféknak miért a baszjad kifejezésre esett a választása. Politikai üzenete van? Mi vagyunk Európa fenegyerekei, akiknek már az első nyelvemléke is arról szól, hogy kit és hogy fogunk megb.szni?
2021. szept. 18. 18:49
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
#12 Nekem más ugrik be erről, kb. 80 évvel ezelőttről, tőlünk picivel nyugatabbra. Nem is tudom, hogy röhögjünk rajta, vagy aggódjunk miatta.
2021. szept. 18. 20:11
 16/19 anonim ***** válasza:
A véce zárva van
2021. szept. 18. 23:16
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

Nem “helyett”.

Úgy tűnik, hogy találtak egy régebbi, ráadásul rovásírás emléket.

Abból is van több. Például a Nagyszentmiklósi kincs is tele van. Nem egyedi az sem. A tatárlakai korongok is közismertek.

[link]

A gúnyolódás ostobaság. Egyre több leletet ismerünk meg a régmúltunkvból.

2021. szept. 18. 23:20
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Fennakadtál a megfejtett szón, és ezen csámcsogsz. Ezért kár volt témát nyitnod.

Mondok mást.

A segg szavunk ( kiejtését az e- két pontocska jelöli) eredeti jelentése = dombocska. Tehát nem pejoratíg.

A nyelvfejlődés során ebből alakult ki a -ság; -ség képzőnk. Minden, ami kereket, egészet jelent. Pl. hegy-hegység; domb-dombság; egész-egészség, stb.

Te meg leragadsz a seggnél.

A “baszjad” szóban ott van a -ba; -be; .

Még vitatkoznak a kutatók a jelentésen, de meg fogják fejteni. A magyar logikus, tökéletes nyelv.

Teller Ede mondta, hogy ha nem magyar nyelven vált volna művelt, tudós emberré, legfeljebb középiskolai tanárságig vitte volna.

Ezzel az ócska poénkodással nem is tudom, hogy mit keresel egy intellektuális kategóriában.

2021. szept. 18. 23:29
 19/19 A kérdező kommentje:

#18: Ó, hát abban én is biztos vagyok, hogy meg fogják fejteni. A Kásler úr megígérte, hogy új őstörténetet kapunk, és tartja a szavát. Az ötéves terv ki van írva, és túl lesz teljesítve.

Az elefántcsonttoronyban élő tudósok kissé elszoktak a munkától, de végre valaki rájuk nézett. Vége a lazsálásnak.

2021. szept. 19. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!