Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A főnökök többsége miért kiabál?

A főnökök többsége miért kiabál?

Figyelt kérdés
Miért elfogadott magatartásmód manapság ez? Hogy kutyamód beszélnek az alkalmazottakhoz és önbecsülésüket a porba tiporják. Látszólag elfogadott lett ez.
2021. júl. 26. 10:37
1 2
 11/18 Mojjo ***** válasza:
Többsége? Milyen reprezentatív felmérés eredménye ez?
2021. júl. 26. 13:42
 12/18 anonim ***** válasza:

#11: pont akartam én is kerdezni...😁

Plusz: mifélecmunkahely, milyen pozícióban lévőket kiabálják le??

Volt már jó pár főnököm... soha nem tapasztaltam ilyesmit.

2021. júl. 26. 13:49
 13/18 A kérdező kommentje:

11

Nehéz valóban olyan tanulmányt találni amely az arányuk megállapítására lett volna hivatott. De rengeteg olyan tanulmány létezik amely a jelenséget vizsgálja, tehát épp elég elterjed ahhoz, hogy beszélni lehessen róla, akár akkor ha a főnökök harmada ilyen, akár ha 2 harmada ilyen.

Az alábbi tanulmány szerint érdekes mód azok járnak a legjobban akik viszonozzák a ellenségességet.

[link]

2021. júl. 26. 13:57
 14/18 Mojjo ***** válasza:
@13: Akkor nem lehet a jelenséget vizsgálni, ha a főnökök egy tizede, vagy egy százada ilyen?
2021. júl. 26. 14:05
 15/18 Wadmalac ***** válasza:

Kiabálós, megalázós meg alattomos hátbatámadós, szembe mézesmázos verziót is megéltem már.

5 munkahelyből kettőben volt semleges-jó főnököm, a másik háromban szakértetlen félidióták, akik tekintélyelvű alapon próbálták kompenzálni az alkalmatlanságukat.

Azért nem gondolom, hogy ez egy általános arány.

2021. júl. 26. 14:13
 16/18 A kérdező kommentje:

Wadmalacéhoz hasonló a tapasztalatom, illetve az alapján amit ismerőseimtől hallottam, az arányokat ugyanoda tenném. Persze ez tudományos, de nem térhet el annyira a valóságtól.

Természetesen bármilyenek legyenek a valós arányok, a téma vizsgálható és kell is vizsgálni, hiszen ez egy komoly probléma amely nagyban megnehezíti az alkalmazottak amúgy is kihívásokkal teli napjait. Volt nekem olyan munkahelyem is, hogy a főnök “kezelése” több energiát kivett belőlem mint maga a munka.

2021. júl. 26. 14:30
 17/18 Mojjo ***** válasza:

"de nem térhet el annyira a valóságtól"

De, eltérhet. Méghozzá nagyon nagy mértékben. A saját mikrokörnyezetünk pár esetszámos tapasztalata alapján általánosságokat levonni nem lehet. És nekem kellemetlen, hogy ezt egyáltalán magyarázni kell.

Nekem volt legalább egy tucat főnököm, soha nem tapasztaltam ilyet, illetve én sem csináltam/ok soha ilyesmit a beosztottjaimmal. Akkor levonom a következtetést, hogy a jelenség nem létezik, oké? :D

A kérdés, amit kiírtál tartalmaz egy állítást, ami viszont nincs alátámasztva, csak egy szimpla "biztos úgy van az" megérzés. Épp emiatt nem megválaszolható.

2021. júl. 26. 15:10
 18/18 anonim ***** válasza:

Mindenekelőtt ismerni kell a természeti törvényeket, amelyek az emberre is érvényesek, legfeljebb kicsit bonyolultabban és néha áttételesen.

A főnökök kiabálásának okai:

1. hogy meghallják őket (ritka eset, de előfordul).

2. kellő mértékű primitívség

3. az erő érzete (ennek sokféle oka és körülménye van)

4. az a tévhit, hogy másképpen nem figyelnek rájuk (ez sok más helyen is érvényes).

Az elfogadottság nem igaz. Az igaz, hogy terjed, mert ez a társadalmi mainstream (vagyis a társadalom ezt hiszi). Ennek csökkentése meglehetősen bonyolult, egy biztos, felülről irányítani lehetetlen. Egyetlen (néhány ember akarata kétféle módon képes érvényesülni. 1. hatalmi erőszakkal, mindaddig, míg a megerőszakolt így vagy

úgy, de elfogadja. 2. előzetesen, hosszú és fáradságos munkával szerzett hitelesség, tisztelet. Több eset nincs, csak ezek fokozatai.

Normális munkahelyi légkör a kormányzati hatalom és a társadalom egyféle kölcsönhatásának eredményeképpen, hosszú idő alatt tud megvalósulni. A lényege a kormányzat ezirányú törekvése törvényekkel de mindenekelőtt az iskolarendszer megreformálásával (lásd finnek), ugyanakkor a tárasdalom nagykorúsodása, azaz igényeinek nem másoktól való elvárása, hanem önmaga általi megvalósítása.

Azonban jelenleg annyi feltétel hiányzik, azaz előbb annyi más dolgot kell megteremeni, hogy ez az igény a közeli 50 évben illúzió és fantazmagória.

2021. júl. 26. 23:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!