Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szent Ágoston annak ellenére,...

Szent Ágoston annak ellenére, hogy az i. sz. 4-5. századában élt megemlíthető a középkori esztétika kapcsán?

Figyelt kérdés

Mivel még a középkor előtt élt, nem gondoltam, hogy a középkori esztétika részeként tartják számon, de a tanárunk a középkori esztétikához adta meg a Vallomások című művét. Valamit én értettem félre, vagy ez így legitim?

Köszönöm a válaszokat!

Ps: most vetettem bele magam a témába, ezzel kapcsolatban írok beadandó dolgozatot, úgyhogy kérlek ne kövezzetek meg, ha badarságot írtam.

#középkor #Szent Ágoston #Esztétikatörténet
2021. máj. 7. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Leghelyesebb a középkori esztétika egyik közvetlen előzményeként, előfutáraként említeni. Az említett időszak már amúgy is simán átmenet a középkor és az ókor között.
2021. máj. 7. 15:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megemlíteni meg lehet, mint egy kindulopomt vagy ilyesmi, de sokat ne írj róla.
2021. máj. 7. 15:10
 3/4 anonim válasza:
100%
A késő ókori keresztény szerzők kultúrtörténetileg már a középkorhoz tartoznak. A késő ókort (284-641) szokás "antik középkornak" is nevezni. 476 csak egy dátum, nem úgy kell rá tekinteni, hogy előző nap még ókor volt, másnap pedig már középkor. A történelem egy folyamat. A középkor vége kapcsán is több dátum megadható (1485, 1492, 1517, 1526 stb.).
2021. máj. 7. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2021. máj. 7. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!