A koronavírus több mint egy éve tört ki. Hogyhogy nem omlott össze a világgazdaság?
maradjunk annyiban, hogy TE nem látod a következményeit.
csak a járvány első hónapjaiban több ember veszítette el a munkáját, mint a 2008-as válság alatt összesen.
Áááá, már értem. Nem beszélsz nyelveket, nem olvasol és nézel olyan oldalakat/csatornákat, ahol a világ nagy dolgairól beszámolnak.
Pl halottakról, munkanélküliekről, valód problémákról.
Megmaradtál fideszes gyökérnek, kedves kérdező.
Gondolom jól látom, paraszt.
Nem, qrva rosszul látod. Két idegen nyelvet beszélek felsőfokon és rühellem a fideszt, szóval eléggé benézted. Ha politikai felhangot akartam volna a kérdésemnek, abba a topikba tettem volna.
Ennek ellenére nem látok fizetésképtelen államokat, utcai zavargásokat, tömegesen bedőlt hiteleseket, látványos inflációt. A 2008-as válságról mindenki beszélt, mindenki érezte a következményeit. Most külön beszélünk a vírusról, de gazdasági válságról nem. A gazdaság továbbra is pörög, nem álltak le pl. az ingatlanfejlesztések, nem omlott össze a termelési és áruszállítási lánc, nem mentek csődbe bankok, nem szökött az egekbe a nyersanyagok ára. Mikroszinten sokan megsínylik, legjobban a vendéglátóipar, de valahogy mégsem érezni globális válságot.
Rossz helyen dolgozol, ha nem látod. Vagy szerencsés helyen.
Most jön az igazi csapás.
Én speciel hegesztő-forgácsoló fémiparban dolgozok és most jön a legrondább rész.
Az európai anyagraktárak kifogyóban vannak, nincs elég utánpótlás, mert a hengerművek először a közvetlen vevőket próbálják kiszolgálni.
Az anyagárak az elmúlt két hónapban 40-80%-ot emelkedtek, szállítási idők duplázódtak.
Tegnap beszéltem egy lemezbeszállítóval, ott tartanak, hogy problémás a maradék anyag kiszállításuk is, mert nincs raklap sem, a raklapgyártóknál nincs fa.
Ne legyen igazam.
De mi most már ott tartunk, hogy a szokásos 3 hónap helyett az ajánlatainkra 3 nap érvényességet merünk csak írni.
Az ipari válság MOST üt be. És példátlan lesz. A 2009-2010-es ehhez képest smafu.
"2009-2010-es"
ez meg a másik. hogy a "2008-as" néven ismert válság is inkább 2009/10 környékén csapódott le érezhetően. egyszerűen idő, míg mindenhova begyűrűzik egy válság.
#9: pont ezért nem 2008-ast írtam.
A cunami látszik már messziről, sokkal azelőtt, hogy igazán tarolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!