Hogyan tudnátok jellemezni a 21. századot ? Milyen címet adnátok neki ? Miben más, mint az előző korok ?
Mik a legnagyobb kihívások, milyen lesz majd a 22. század ?
Politika, társadalom, gazdaság, szociális kapcsolatok, emberek, technika, minden érdekel.
Érdekes lenne csinálni egy 20-21.század összevetést is akár.
Sok mindenben más. Ahogy mondjuk a 20. század és a 19. század is.
Egyébként a 21. századból idáig még csak 21 év telt el és van még vissza 79 év.Ezalatt a 79 év alatt még sok minden történhet meg.
Gondoljunk csak bele,hogy 1921 mennyire már volt,mint pl.1970 vagy 1990.
Lehet olyat mondani, hogy egy század jobb és sikeresebb, mint az azt megelőző, vagy ezt csak a régebbi korokhoz viszonyítva mondhatjuk ?
Mert pl a 18.század idején akkor az volt fejlett és korszerű, ami akkor volt. Lehet, hogy a fejlődés csak puszta illúzió ?
szerintem eddig az egy-helyben toporgás és a tehetetlenség kora.
ha a 21.sz.-ot egy napnak vesszük , akkor nagyjából hajnali 3/4 négy van , lassan a hasunkra süt a Nap és mi még mindig a 20.sz. pocsolyájában tapicskolunk.
Nekem három dolog ugrik be:
- A klímaváltozás kezd egyre érezhetőbb lenni a mindennapokban is,
- az európai bevándorlási hullám és egyéb etnikai, vallási problémák,
- politikái szélsőségek (pl. Trump elnöksége, és hogy egyáltalán elnök lehetett.)
Nekem a "labilis" szó jut eszembe.
"milyen lesz majd a 22. század"
Az még nagyon messze van, még 30 évre előre is nehéz jósolni.
5# Azt nehezen hiszem. Spanyolnátha, több tízmillió áldozat csak európában, 1-2. VH kb. százmillió áldozattal, forradalmak, durva diktatúrák, fejletlenebb orvostudomány, nagyobb rasszizmus, nem volt gyakorikerdesek.hu...Biztos lehetne még sorolni.
A 21. század talán a legjobb korszak mindent egybevetve. Lehet idealizálni korszakokat 1-1 dolgot kiragadva, de összességében most a legkényelmesebb élni. Valószínüleg jobban élsz, mint egy újkori nemes. Csak a nagy a 21. századi jómódban az ember nem gondol bele.
Kérdező: Még nagyon kevés telt el, az évszázad negyede sem, de egy valamiben biztos más. Kevésbé személyes, inkább virtuális. Jó oldala, hogy tarthatod a kapcsolatot olyanokkal, akikkel régen nem tudtad volna, de mikor megnézek egy régi képet/filmet el önt a vágy, hogy abban a világban éljek. A valóságban éltek, valós kapcsolatokkal, valós emberekkel egésznap, és annak élték meg minden percét. Kevesebb info érte őket, inkább a valós jelenben éltek, mint most, én legalábbis így képzelem.
Néha vágyok rá, hogy a 60-70-80-as években éljek, de nem tudom jobb volt-e, és ez az előző századnak csak egy része, nem az egésze. Az első 50 évben tuti nem élnék.
Leginkább 2001 körül lennék fiatal felnőtt, hogy láthassam a Gyűrűk Urát életemben először, és moziban 😄
Még csak az 1/5 résznél tartunk. Korai volna az egész századra vonatkozó kijelenteseknek.
Hiszen lehet ez a technológia százada, a bolygokozi kirajzasé, de a kihalásé is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!