Konfuciusznak igaza volt?
"Nem szavak és nem törvények uralják a világot, hanem jelek és szimbólumok."
A mai napon belefutottam ebbe: [link]
Ez egy kereskedelmi torony Frankfurtban. Kinagyítva lesz igazán érdekes:
[link] #/media/File:01-01-2014_-_Messeturm_-_trade_fair_tower_-_Frankfurt-_Germany_-_05.jpg
Egyből felfedeztem, hogy ez ugyanaz a szimbólum, mint az amerikai egy dollároson:
Bevallom, én nem ismerem ennek a szimbólumnak a jelentését.Belegondoltam, hogy lehet hogy ez egy teljesen másik nyelv?
Konfuciusznak igaza lehetett?
Gondolj bele, az elmúlt majdnem 100 évből mi marad meg a mai generációkban: nácik, sarló-kalapács és vörös csillag, narancs, szegfű, diktátorok, libsik, stb...
Ezek csak szavak, nevezzük szimbólumoknak, és ezek mentén mozognak sokan (tiszt. a kiv.), de hogy valójában mi van ezek mögött, arról sok különböző kép van a fejekben.
Egy szimbólumnak önmagában nincs ereje.
Annak lehet ereje, amit hozzá társítasz.
Ha számodra a piramis nem jelent önmagában semmit, akkor semmilyen hatással nem lesz rád. Ugyanez igaz a mindent látó szemre, és a többi "rejtett szimbólumra", amit a konteósok valamiféle háttérhatalmi erőtérnek tartanak.
Elég esetleges az összefüggés a két szimbólum közt.
Az egyik három egyenlő részre osztott háromszög, a másik egy kicsi és nagy részre osztott 3D piramis.
Nagyobb esélyt látok a belemagyarázásra mint a valós összefüggésre.
Azt meg főleg kétlem, hogy Konfúciusz erre gondolt volna a szimbólumok terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!