Melyik ábra a helyes megoldás?
A 3. sor utolsó ábrája a kérdés. A lehetőségek pedig ott vannak alul.
Egyébként egy IQ tesztből fotóztam, de annyira felidegesített a feladat, hogy kiírtam kérdésbe, hátha valaki eltudja magyarázni ennek az értelmét.
A 2. sor 1. ábrája lesz a jó, szerintem.
Valahogy úgy lehetne megfogalmazni a képzési szabályt, hogy balról nézve az első két alakzatot összerakod, majd két függőleges egyenesre tükrözöl (amik a négyzet oldalai az első sorban), akkor a belső rész "kitükröződik", a tükörtengely pedig eltűnik a végére.
Ha függőlegesen nézed akkor ugyanez, csak a tükrözés tengelye vízszintes egyenes.
Remélem, érthető.
Szerintem is 2. sor 1.
Én így filóztam: bármely sorban balról jobbra azt csinálom, hogy az ábra bal és jobb oldalát benyomom ívesen, utána balra-jobbra "kihajtom" a két szélét. Felülről lefelé ugyanaz, csak az alját és tetejét nyomom be ívesen, és ugyanarra (fel-le) kihajtom. Úgyhogy két irányból is ugyanaz az eredmény jön ki.
Képzeld el, hogy eredetileg mindegyik négyzet volt, majd:
- Az első oszlopot nem bántjuk.
- A második oszlopon a négyzetek függőleges oldalait benyomjuk úgy, hogy befele néző félkör legyen.
- A harmadik oszlopon a négyetek függőleges oldalait kihúzzuk úgy, hogy kifele néző félkör legyen.
- Az első sort nem bántjuk.
- A második sorban a négyzetek vízszintes oldalait benyomjuk úgy, hogy befele néző félkör legyen.
- A harmadik sorban a négyetek vízszintes oldalait kihúzzuk úgy, hogy kifele néző félkör legyen.
Tehát a jobb alsó sarokban egy olyan négyzet kell, aminek a függőleges és a vízszintes oldalait is kihúztuk úgy, hogy félkör legyen. Tehát a megoldás az 5. ábra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!