Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit jelent pontosan a Mue Macho?

Mit jelent pontosan a Mue Macho?

Figyelt kérdés

Sok helyen keresgéltem már, de sehol sem találtam megbízhatóan tükörfordítást vagy definíciót. Nagyából tudom mit jelent, mint ahogy szerintem mindenki, csak érdekelne pontosan mit is takar.

Ui.: nem biztos hogy jól írtam le kifejezést

2021. jan. 20. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát a macho hímnemű egyedet jelent spanyolul, ezenfelül használják a bátor, férfias férfiak megnevezésére (bár sokszor negatív értelemben "se cree muy macho": nagyon machonak képzeli magát). A mue az a muaré szó rövidítése (maga szó is ritka, nemhogy a rövidítése), ami magyarul moaréselyem, nem hiszem, hogy erre gondolsz.
2021. jan. 20. 18:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazábol az Aladdin első részében mondta Dzsini amikor kihozta őket a barlangból.
2021. jan. 21. 07:52
 3/7 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Van egy olyan érzésem, hogy arra gondolsz, hogy "mű". Hallottam már pár filmben, hogy mondták valakinek, hogy "mű macho", azaz, hogy nem igazi macho.
2021. jan. 21. 08:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Lehetséges, köszönöm szépen! :)
2021. jan. 22. 00:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
vagy nem lehet "muy macho"? muy = nagyon
2021. febr. 5. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Amit az előző válaszoló mond az is lehetséges, én azért vetettem el mert a muy /muj/ szót elég nehezen lehet "mue"-nak érteni.
2021. febr. 5. 17:31
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 - attól függ, hogy a kérdező konkrétan milyen hangsort akart a "mue"-val jelölni. hiheti azt, hogy így írják... :) de egyébként jogos, amit írsz. (off vége)
2021. febr. 5. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!