GallitsGáborCsaba kérdése:

Honnan lehet megtudni az embereken látható rasszjegyeket?

Figyelt kérdés
Ez a rasszjegy téma engem régóta érdekel,de bevallom teljesen őszintén,hogy én nem tudtam hogy rasszjegynek nevezik azokat a testi jellemzőket,amelyek alapján ránézve egy emberre meglehet mondani melyik néphez vagy népekhez tartozik,én például a kun-magyar mellett kárpáti cigány-zsidó szármaszású vagyok és ezt a teljes őszinteség kedvéért mondom most el,szemeimen látszik a kárpáti cigány és az orromon meg a füleimen látszanak a zsidó származásom.

2021. jan. 10. 01:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ránézel egy kínaira, mongolra, japánra, arabra, törökre, skandinávra, afrikaira, stb. csak szembetűnik, nem?
2021. jan. 10. 04:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A jegyeidet meg viseld egészséggel, gondolj tisztelettel a felmenőidre, hiszen belőlük vagy, bármelyik nem lett volna, akkor most ne te lennél Te. A Kárpát-medence lakóinak jó része vegyes. Mindig az a fontos, hogy mi lesz a "turmixból".

József Attila - Dunánál

"Anyám kún volt, az apám félig székely,

félig román, vagy tán egészen az.

Anyám szájából édes volt az étel,

apám szájából szép volt az igaz.

Mikor mozdulok, ők ölelik egymást.

Elszomorodom néha emiatt -

ez az elmulás. Ebből vagyok. "Meglásd,

ha majd nem leszünk!..." - megszólítanak.

Megszólítanak, mert ők én vagyok már;

gyenge létemre így vagyok erős,

ki emlékszem, hogy több vagyok a soknál,

mert az őssejtig vagyok minden ős -

az Ős vagyok, mely sokasodni foszlik:

apám- s anyámmá válok boldogon,

s apám, anyám maga is ketté oszlik

s én lelkes Eggyé így szaporodom!

A világ vagyok - minden, ami volt, van:

a sok nemzedék, mely egymásra tör.

A honfoglalók győznek velem holtan

s a meghódoltak kínja meggyötör.

Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -

török, tatár, tót, román kavarog

e szívben, mely e multnak már adósa

szelíd jövővel - mai magyarok!"

.

Na, hát ezért is érdemes művelődni, mert a nagy íróink, költőink

helyettünk is megfogalmazták, megmagyarázták nekünk azokat a kérdéseket, melyek minden egészséges embert az életének bizonyos szakaszában törvényszerűen feszít.

2021. jan. 10. 04:13
 3/4 anonim ***** válasza:

"rasszjegynek nevezik azokat a testi jellemzőket,amelyek alapján ránézve egy emberre meglehet mondani melyik néphez vagy népekhez tartozik"

Azért nem tudtad korábban, mert ez nem igaz. NEM lehet pontosan megmondani külső jellemzők alapján, hogy ki melyik néphez tartozik.

Azt lehet megmondani legfeljebb, hogy melyik rasszhoz vagy alrasszhoz tartozik. Pl. a te orrodról és a füleidről sem lehet megmondani, hogy ezek alapján biztos zsidó felmenőid voltak.

Persze mindenféle kretén sarlatán biztos csinál ilyet, de attól még nem lesz igaz.

2021. jan. 10. 13:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és az utoljára válaszolónak szeretném elmondani,hogy rám a testi jellemzőim,beszédmodorom meg a többi rám jellemző miatt egy népismerettel foglalkozó Kedves Barátom mondta el és az Édesanyám Családja és az onnan származó rokonaim egy része is Régi Büszke ma már zsidó helyett református vallást gyakorló emberekből áll és az édesapám családja félig magyar,félig cigány származású személyekből áll.
2021. jan. 10. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!