Hogyan vegyem rá magam, hogy pár hét alatt elolvassak többezer oldal szépirodalmat?
Sziasztok!
Magyar-történelem szakos tanáe vagyok. Ma kaptuk meg az egyik vizsgábkra a listát, hogy miből kell készüni. Félreértés ne essék, imádok olvasni, de idén nem a legizgalmasabb magyar irodalmi alkotások kerültek terítékre. Ezen kívül a töri szakos vizsgáim iszonyatosan nehezek, sok készülést igényelnek és mellette dolgozom is + 24 hetes kismama vagyok.
Babits Mihály: Gólyakalifa
Móricz Zsigmond: Az Isten háta mögött
Karinthy Frigyes: Capillária
Krúdy Gyula: Napraforgó
Kosztolányi Dezső: Pacsirta
Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház
Márai Sándor: Egy polgár vallomásai
Füst Milán: A feleségem története
https://www.youtube.com/watch?v=_G9eNv9x6Ec
A gólyakalifa pl fönt van youtobon. Velem már volt olyan hogy a youtubos videoba bevágtak egy hirtelen hangos disco zenét. Ismeretlen forrásnál előfordulhat ilyen.
Szerintem a jó sorrend is segíthet végiglendíteni magad a listán.
A Gólyakalifát, a Pacsirtát, az Egy polgár vallomásait és az Isten háta mögöttet olvastam, szerintem ezek szuper könyvek. A többiről nem tudok nyilatkozni.
A helyedben a Gólyakalifával kezdenék, mert rövid, szerintem nagyon is izgalamas, érdekes, könnyed olvasmány. Utána hátha megjön a kedved a többihez.
Ha megjön a lendület, akkor "békalenyelésként" érdemes lehet az Egy polgár vallomásaival folytatni, mert az egy hosszú mű, de szerintem gyönyörű.
Az Isten háta mögött és a Pacsirta kismamaként nyomasztó lehet, azt elismerem, erre érdemes előtte felkészülni, és esetleg a végefelére hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!