Szokták mondani, hogy az olvasás bővíti a szókincset, javítja a kifejezőkészséget. Miért jobb ilyen célokra az olvasás, mint mondjuk egy sorozatnézés?

Figyelt kérdés
Az tiszta sor, hogy az olvasás javíthatja a kifejezőkészséget és nagyon hasznos, mert sok kifejezés jön az emberrel szembe, amiket később fel tud használni egy beszélgetés folyamán. De ilyen alapon miért nem segíti mondjuk egy film vagy egy sorozat nézése ezeket a készségeket és, ha kevésbé hatékony, akkor miért?

2020. nov. 27. 12:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Értem

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Őszintén szólva azért is kérdeztem, mert úgy vettem észre, hogy romlott a kifejezőkészségem a gimi óta, ami valószínűleg annak tudható be, hogy a munkám nem nagy része a kommunikáció és szintén a munka miatt kevesebb időm is van művelődni. Régebben verseket is írtam, egész jól fejeztem ki magamat írásban, még mostanában is. Ha előre "lepörgetek" a fejemben egy beszélgetést, akkor élesben sem esik nehezemre a normális kifejezés. A gond akkor van amikor hirtelen kell kifejezni magamat egy társaságban. Sokat gondolkodom néha egyszerűbb szavakon is, van, hogy leblokkolok egy mondat közepén...Viszont maga a gondolat meg van a fejemben, sőt egész jó ötleteim és gondolataim vannak, a gond akkor van amikor nagyon döcögősen, nehézkesen fejezem ki magamat.

Hogyan tudnám ezt az elégge kellemetlen problémát orvosolni?

2020. nov. 28. 01:10
 12/13 anonim ***** válasza:

T. tegnapelőtt 17:05-ös!

Ez qrvajóóóóó!!!!!

Én vagyok a (2,3,4)

2020. nov. 29. 14:15
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert a vizuális memória általában erősebb, mint a hallás utáni. A kulcs szerintem az, hogy miközben olvasol, látod is a szavakat. Én pl. úgy tanulok szavakat, hogy az írott alakjukat jegyzem meg. Emlékszem rá, hogy füzetlapon hol volt a szó. Így tanulom meg hibátlanul a német szavak nemét: külön sorokba gyűjtöm őket nem szerint.
2020. nov. 30. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!