A Nagy Bumm előtt, a világ helyén nem lehetett"Semmi", a vélemények szerint. Akkor megkérdezem, hogy azon a térrészen, ahova most, és folyamatosan tágul a világ, azon a helyen eddig mi volt? A semmi? Vagy mi?
"Ahol nincs anyag, ott nincs tér"
De ez sem biztos, ugye?
Hát elméletileg egy ponton elképzelhetetlenül nagy energia gyűlt össze. Aztán mikor elérte a szintén elképzelhetetlen kritikus értéket, felrobbant. A robbanás után létrejött a tér, az idő, és az anyag. Egyébként én azt nem értem csak, hogy az ,,univerzum határánál" lévő bolygók hová távolodnak? Lehet hogy egy másik dimenzióba? Na mindegy, a lényeg, hogy semmi nem volt az ősrobbanás előtt. Különben meg nehéz megmondani, hogy mi volt 15 milliárd éve :)
Remélem segítettem
A tér meg az idő nem reális létezők. Csak a mi emberi agyunk fogja fel ilyenképpen a világot: másképpen nem tudja.
És a Semmi már nem fér bele: hisz az nulla teret és időt kellene jelentsen. Amit nem fogunk fel. De a LÉT-el szemben valamit ki kellett találni, ami a "semmi" szó.
Nincs olyan (emberileg), hogy "semmi". Ezt mondták "horror metaphisicae"-nak... Csak lét és létezés van.
08-08 22:43
De biztos. A tér egy absztraktum, nem "valami". A tér nem egy dolog, hanem az anyag egyik tulajdonságának (térbeliség) az elvonatkoztatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!