Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért tagadják ennyien a...

Miért tagadják ennyien a nyilvánvaló tényt (férfitöbblet) az ismerkedés/társkeresés/szexualitás kategóriákban?

Figyelt kérdés

Kevés olyan statisztikai adat van, ami szinte 100%-ig pontos és ez is ezek közé tartozik: [link]

Hiszen itt semmi önbevallás nincs, biológiai nem van, ami tény, illetve szubjektív mérési módszerekkel sem lehet trükközni.

Tényleg politikai csahosok és fanatikus fociszurkolók szellemi színvonalán vannak az emberek és ezek osztják az észt?

Nem az a bajom, hogy ad hominem támadják a személyemet (ismeretlenül, névtelenül), hiszen biztosan vannak bennem hibák, amik miatt sikertelen vagyok az életemnek ezen a területén. Például az egyik ilyen, hogy az emberi ostobaság és a valóságtorzítás hihetetlenül fel tud húzni.

A tény az tény, ha vitázni akarnak, kössenek bele olyasmibe, ami szubjektív.

* Összességében valóban nőtöbblet van, de csak 50 fölött fordul át és azt szerintem kijelenthetjük, hogy a fiatalok párkeresése szempontjából eléggé irreleváns, hogy az 50 feletti korosztályban milyen a nemek aránya.

** Valóban vannak országok, ahol nőtöbblet van a fiatalabb korosztályokban is, de globálisan nézve még siralmasabb a kép (és akkor már az összes korosztályra vetítve is).

2020. szept. 9. 03:31
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

"Kevés olyan statisztikai adat van, ami szinte 100%-ig pontos és ez is ezek közé tartozik: [+KSH link])

.

1. Én csak annak a statisztikának hiszek, amit ÉN hamisítok,

2. a statisztikával vigyázni kell, mert ha olyannal ülök egy asztalhoz, aki 3 napja nem evett és én megeszem az ő ebédjét is, az asztaltól statisztikailag két jóllakott ember fog felállni,

3. a KSH jósdát játszik, hogy a 2060-as eredményeket tényként közli?

2020. szept. 9. 05:44
 2/10 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
93%
Nem tagadjuk. Azt tagadjuk, hogy emiatt nincs csajod.
2020. szept. 9. 07:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A hipergámia generálta látszólagos férfitöbblet hatását érzed igazán és nem azt amit a korfa mutat.
2020. szept. 9. 08:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd el, hogy szerencsétlen vagy.

Nevetséges, hogy ilyen statisztikákkal próbálod magad mentegetni.

Ez semmit nem jelent.

2020. szept. 9. 08:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én nem is értem.

Most te komolyan azt hiszed, hogy neked azért nincs nőd, mert van 2% különbség?

Te tényleg ennyire hülye vagy?

2020. szept. 9. 10:45
 6/10 Wadmalac ***** válasza:
100%

Öööö, nem lehet, hogy simán a valóban létező fiatalabb nőtöbblet

a. nem társkereső oldalakon keres partnert?

b. nem olyat, mint te?

:)

2020. szept. 9. 11:37
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, azt hiszed, hogy megmagyaráztad a bajodat, pedig hülyeségeket beszélsz. Ismered azt az óvodás székfoglalós játékot, hogy 10 gyereknek kiraknak 9 széket, aztán tapsol egyet az óvónéni és le kell ülni, egy gyerek pedig hoppon marad? Az elméletedben akkor lenne valami, ha a társkeresés így működne, és egyetlen körből állna. De nem egy körből áll. Egy nő nem csak egy férfival szexel életében.

Ha minden körben mindig te maradsz hoppon, akkor ott nem a nemi arányok jelentik a problémát, hanem az, hogy nem tudsz székfoglalót játszani: süket vagy és nem hallod az óvónéni tapsát, vak vagy és nem látod a széket, dagadt vagy és mire megmozdulsz már mindenki más leült, stb.

2020. szept. 9. 12:00
 8/10 2*Sü ***** válasza:
100%

Van statisztikailag szignifikáns, de a téma szempontjából nem igazán lényeges többlet. Ez pl. az általad említett ismerkedés, társkeresés szempontjából szinte elhanyagolható szempont. Egy kutatás a 20-39 éves korosztályt vizsgálta 2011-ben. Ebben a korosztályban akkoriban a nemek aránya: 51,0% vs. 49,0%. Tehát ezer emberből 510 férfi volt és 490 nő, így elvileg ezer főből 20 férfinek (2,0%)elvileg nem marad párja. Viszont a kutatás alapján ennek a korosztálynak a 12%-a szingli. (És a szinglik 75%-a ebbe a korosztályba tartozik.)

De különösebb statisztika sem kell ide. Erős sejtésem, hogy nem csak én vagyok azzal így, hogy ismerek a pár száz fős ismeretségi körömben nem egy és nem kettő szingli nőt. Így ha egy férfi nem lel társra, annak az oka alapvetően nem a férfitöbbletben keresendő.

A párkeresés soha nem volt könnyű dolog. Eleve az ellenkező neműek zöme (a fentiek alapján a 88%-uk) már párkapcsolatban él, házas stb… A kevés egyedülálló közül kellene meg találni azt, aki számodra vonzó. És ezek közül kellene megtalálni azt, aki számára te is vonzó vagy. Ez akkor sem lenne érezhetően könnyebb, ha történetesen a nemek aránya hajszálpontosan 50-50% lenne, vagy ugyanilyen arányú „nőtöbblet” lenne. Ebben a nemek ilyen csekély mértékű aránytalanság vajmi keveset számít.

És igen, az hogy egy férfi hosszabb ideje nem talál párt, annak lehet az okát magában is keresnie. De előfordul ilyesmi akkor is, ha amúgy nincs semmi különösebb probléma az adott férfivel. Igen, lehet, hogy egy rakás szerencsétlenség vagy. De vannak férfiak, akik szintén egy szerencsétlenségek, mégis van párjuk. Lehet, hogy ugyan nem vagy egy rakás szerencsétlenség, de valamit mégsem csinálsz jó. Mondjuk nem a megfelelő közegben keresel társat – az internet erre a célra nem igazán alkalmas –, vagy az elvárásaid irreálisak, vagy magadban van valami, amin változtatnod kellene. Meg az is lehet, hogy minden rendben veled, egyszerűen csak ezt hozta a sors.

Objektíven nézve az inkább tűnik problémásnak, hogy – legalábbis ezt sugallja a kérdésed – a párra nem találásod okának valami külső tényezőt nevezel meg. Ezzel az a baj, hogy így – ha van ilyen – nem ismered fel, így javítani sem tudsz azokon a tényezőkön, amik viszont nem külső tényezők, hanem amin te tudsz, illetve neked lenne esetleg érdemes változtatnod.

2020. szept. 9. 13:46
 9/10 anonim ***** válasza:
És ez miért érdekel téged ennyire?
2020. szept. 10. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Van férfitöbblet, de nem nagy.

2020. szept. 10. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!