A konteógyártás társadalmi szükséglet?
"Sok olyan eset volt már, hogy beigazolódott a gyanú."
De arányaiban töredéke annak, ahányszor meg nem.
Az egészséges gyanakvás jó dolog, némi szkepticizmus mindig kell.
De amikor valaki úgy nem hisz el valamit, hogy HELYETTE elhisz egy annál még kevésbé alátámasztott, kevésbé hiteles dolgot, akkor már baj van.
"Inkább a vezetői réteggel, befolyásos személyekkel és nagyvállalatokkal szembeni bizalmatlanság és ezek vélt rosszhiszeműsége szüli ezeket az elméleteket, gyanakvásokat."
Például Bill Gates. Microsoftos mindenki által utált monopólium ördögből bőkezű filantrópus? Ki hiszi ezt el? Sajnos sokan vannak akik bekajálják ezt.
Még az sem érdekli ezeket a személyeket, hogy Bill Gates vagyona filantrópusi tevékenységei alatt 50 milliárd dollárról duplázódott 100 milliárdra. Szóval szerintem az emberek zöme segghülye sajnos, a naivitás határtalan, amíg meg van a meki, mozi, like a szociális médián addig nincs gond. Csak szép lassan az összes szabadságjogától meg lesznek fosztva, helyhez kötött kis maszkviselő jobbágyok lesznek.
"szép lassan az összes szabadságjogától meg lesznek fosztva"
Azonnal aláírom ezt, amint pontosan definiálásra kerül, mi valóban a szabadságjog.
Mert a történelemben még soha annyi dologra nem volt joga az átlagembernek, mint ma.
Viszont a növekvő jogkör kiterjedtebb szabályzást kíván, amit lehet plusz kordában tartó rácsoknak tekinteni.
Nézd csak az elvileg a te személyi jogaidat védő GDPR-t, mennyi egyéb eddigi jogod vész el vele.
13
Ez a baj, talán túl sok volt a szabadságjog, ezért ideje kicsit megnyírbálni őket
#14:
Nem tudom, inkább az a baj, hogy ütközési zóna van a személyi és társadalmi jogok közt, meg természetesen a különböző személyi szabadságjogok közt is, egyik erre jó, másik arra, de egymást kizárják.
Nem lehet tökéletesen kielégíteni az összes igényt.
Mindenesetre szerintem elég baj, ha a civilizált társadalom fenntartásához szükséges társadalmi kollektíva-jogokkal szemben ezeket meghiúsító egyéni jogok túlsúlyba tudnak kerülni.
Ez egy állati képlékeny terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!