Az embereket miért foglalkoztatja annyira saját népük felsőbbrendűségének gondolata?
Melyik országban viselkedtek veled így? Ès mi volt a szituáció?
40 éves vagyok, 19 éevsen kerültem ki Amrikába, majd Angliába, és már 10 éve élek Németországban, túristaként is bejártam sok sok országot, de sehol nem éreztem, hogy egy nép felsöbbrendüként viselkedett volna.
Persze nácik(minden országban másképp nevezik öket) mindenhol vannak sajnos, de azért manapság már azért az átlagos ember igen elfogadó. Ès föleg az utcán mikor egy országot meglátogatsz nem igazán találkozol olyan emberekkel akik gyülölködnek.
Ami lehet, hogy te érzed kisebbrendünek magdat, neked az önbizalmad nagyon nagyon alacsony, és igazából, ha már Bp-re mész akkor úgy érzed, hogy téged ott lenéznek a pestiek...
Egy nagyon tipikus példa: németország anyukák Fb csoportban sokszor elöfordul, hogy magyar anyukák írják " a gyerek ovijába mindenféle jött ment népek vannak". Ilyenkor iszonyatosan elkezdek röhögni, hogy bizony aki nem onnan a faluból jött, az jött ment, ha így nézzük a kiíró gyereke is. Ès ez mást nem bánt csak a kiíró anyukát...
Ki a nagyobb sikeresebb nép? Miben mérhetö a sikeresség? A sikeresség egyenlö a boldogsággal?
Te kérdezö miért nem érzed magad boldognak, sikeresnek? Te miért is érzed magad bárkinél is kisebbnek, rosszabbnak. Te az vagy?
Az a helyzet, hogy minden népre lehet olyan tényfelsorolást létrehozni, amitől ők látszanak a világ legjobbjának, meg olyat is, ami alapján a világ legalja banda.
Csak a megfelelő prekoncepcióval kell tényeket gyűjtögetni.
"kialakul egy ilyesfajta érzelem, benyomás stb amit érezhetsz amikor az ő országukba látogatsz"
Én spec ilyet még általánosan csak egy helyen éreztem: Japánban.
Nem kifejezetten sovinizmust, meg kedvesek is stb., de nagyon-nagyon érezhetően úgy gondolkodnak, hogy vagyunk mi japánok, meg MELLESLEG van némi világ Japánon kívül is.
"Pont hogy a magyaroknak nagyonis van egy hamis felsobbrenduségtudata,"
Nem igaz. Minden népben megvan minimum iylen arányban.
"erosen rasszisták."
Kifejezetten hazugság. Ebben az országban sok-sok évszázada élnek együtt magyarok, svábok, tótok, bosnyákok és még kismillió más származék nép, nulla nemzetiségi szembenállással.
"Vegyük csak hogy általában hogyan kezelik a cigányságot"
A rasszizmus és a saját környezetből, tapasztalatból eredő esetlegesen téves általánosítás nem ugyanaz.
Amúgy nem tudom, milyen környéken laksz, de tutira nem a magyar átlag.
4
Igen, de szerintem nem minden népben van meg ez. Leginkább megfigyelhető a gazdaságilag, politikailag és katonailag legerősebb országokban.
Európában például angoloknál, németeknél, franciáknál, olaszoknál. Még ha nem is melldöngetős felsőbbrendűségről van szó, egyféle hallgatólagos felsőbbrendűség érzés azért ott van. És ezt már nem is kell extrém viselkedésbe átmenően hangoztatni, mert valós tényeken alapulnak. Teljesen higgadtan érzik ezt, nem is kell veregtiük a mellüket hiszen mégcsak bizonyítaniuk sem kell mindezt...az a hülye aki nem ismeri a tényeket.
Szóval nem a kelet európai túlzó extremista megnyilvánulásokra kell gondolni amiknek semmi alapjuk nincsen hanem a valós tényeken alapuló nyugodtság érzéssel párosuló meggyőződésekre. Azok az igaziak, nem a törékeny lábakon álló magyar, szerb, román, szlovák stb extremizmuz.
Ez egyes embereknél van így, és országtól nagyjából független. Általában az ilyen ember a saját "elégtelenségét" igyekszik kompenzálni valamilyen külső forrásból.
A felsőbbrendűség gondolata általában egy kisebbrendűségi komplexus túlkompenzálásának a következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!