Ami létezik az jó, és ami nem létezik az rossz?
Bocsi ha rossz témakör, de ez azt hiszem filozófiához kapcsolódik.
Van ez az álláspont hogy minden ami léteziVélemény
Ilyenkor már felmerülnek bennem a kérdések hogy néhány dolog ami létezik az miért is jó (pl: globális felmelegedés vagy a mérgező anyagok stb.), de ami leginkább kiszúrta a szemem hogy minden ami nem létezik az rossz. (Szóval rossz hogy nem létezik).
Miért is rossz hogy nem létezik pl. Thanos, vagy nem léteznek dinók (főleg a húsevők, mindenevők).
Felmerül bennem a kérdés hogy - tegyük fel létezik pokol (sry tudomány kategória) - miért is jó az nekünk ha létezik pokol? Abból szempontból jó hogy nem egy helyre kerül mindenféle ember, de alapvetően rossz dolog (szerintem).
Vélemény?
Egyetlen esetben értelmezhető a fenti "álláspont": Ha pontosan a jelen helyzethez vezető utat nézzük. Ha a mostani állapot az elvárt, akkor minden, ami ide vezetett, az "jó", minden más egy más állapothoz vezetett volna.
(Például a földtörténeti katasztrófákról mondhatjuk, hogy rosszak voltak, de kellettek, hogy én most ezt a kommentet írhassam.)
Még egy fontos kérdés (nem tudom, előttem írták-e már), hogy az egykor létezett dolgok is létezők, vagy csak a most létezők? Pl. ha a mostani időpillanatot nézzük, akkor az időben történő jelenségeket nehéz lehet értelmezni. Például a mai hideg szél jó, de a tegnapi rossz?
"Még egy fontos kérdés (nem tudom, előttem írták-e már), hogy az egykor létezett dolgok is létezők, vagy csak a most létezők?"
Igen, utaltam rá. :) "De azt is látom, hogy te a már nem létezőket (voltak dinoszauruszok) és a kitalált, elgondolt létezőket (pl. Thanos) egy kalap alá véve "nemlétezőként" definiálod."
dellfil
"pl. Thanos"
Na igen, pl. Amerika Kapitány, mint személy, rossz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!