Van még olyan ember, aki szereti tanulni a német nyelvet vagy velem van a baj?

Figyelt kérdés
Imádom a németet, a szabályokat, a szavakat. Van még így gondolkodó ember rajtam kívül?

#német #szabály #szeretem nyelvtanulás
2019. okt. 3. 18:54
 1/10 anonim válasza:
100%

A legtöbben angolt tanulnak elsőként, azután pedig elég nehéz belevágni, mert már szinte szállóige, hogy első nyelves németesek könnyebben veszik az angol akadályait, fordítva viszont vért lehet izzadni. Tapasztalom is

Egyébként nincs baj a nyelvvel, csak kissé hosszúak a szavak

2019. okt. 3. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én angol után tanulom a németet.

Nagyon szeretek németül beszélni, tetszik a szabályrendszere nekem is.

Ami miatt nem szimpi, az a névelő... :/

De ha attól eltekintünk tényleg egy szerethető nyelv, már 1 év tanulás után simán elkarattyoltam németekkel. Sokszor mosolyogtak ugyan, de megértettek! 😁

2019. okt. 3. 20:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is imádtam tanulni, mert mindenre van szabály és rendszer. Második nyelvként örülök, hogy az angol egy laza, de elsőre nagyon zavart, hogy mindegy csak pakoljad a szavakat... Aztán az igeidőkkel meg milliószor többet lehet szenvedni, mint egy melléknévragozástól.

Szóval én is szerettem a német nyelvet, olyan suliba is mentem, de végül így "megutáltam".

2019. okt. 3. 21:53
 4/10 Wadmalac ***** válasza:
100%

Mivel én főként nem iskolában, hanem beszélve tanultam, nekem nem tűnik fel az, ami sokakat elriaszt, a kemény, durva hangzása.

A der-die-das és a ragozás nekem továbbra is talány, a mögötte lévő nyelvtanról csak halvány fogalmaim vannak, emlékezetből, hallásból használom, nagyrészt jól (anno egy 100%-os szóbelire középfokún elég volt :D).

Szerintem sokkal alkalmasabb a gondolataink pontos és választékos kifejezésére, mint az angol.

Ugyan napi szinten, műszaki-üzleti tárgyalásra használom mindkettőt, ha lehet választanom, inkább németül mondom el ugyanazt.

2019. okt. 4. 07:28
 5/10 Wadmalac ***** válasza:
100%

Aki szereti a németet, annak javaslom meghallgatni Thomas D.: Liebesbrief c. számát.

Rappelni, németül? Egy németül nem beszélőnek rettenetesen hangozhat, de a nyelv ismerőinek meg szerintem költészetit közelítő élmény.

2019. okt. 4. 07:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem pont a névelő ragozása tetszett nagyon, a főnévi esetek képzését így nagyon egyszerűen oldották meg a szótő ragozása helyett, amitől kevesebb a kivétel. Viszont képzik az eseteket, szemben az angollal, ami így összességében könnyebbség.
2019. okt. 5. 15:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Jól esett ezeket a kommenteket végigolvasni. Habár németes, gimnáziumi osztályba járok, alig tudnék két embert összeszedni, akik nem rühellik ezt a nyelvet, mely számomra teljes mértékben megmagyarázhatatlan.
2019. okt. 5. 16:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Én sajnos a nemek nélkül tanultam meg a német főneveket, ezért nehezemre esik németül beszélni. Nem tanultam meg továbbá a főnév és melleknév ragozási tablázatokat sem, valamint a különféle ragozott névmásokat sem. Teljes zűrzavar van a fejemben azzal kapcsolatban, hogy mikor melyiket kell használni ezek közül: Ihm, Ihnen, Ihres, Sein, stb. Ezért sokszor mondok félrérthető dolgokat németül.

Mindez azért van, mert már az általános ikola 3. osztályában elkezdtünk németül tanulni, és nem csak az volt igen hülye, aki ezt kitalálta, hanem az volt a tanár is.

Különben semmi bajom a németekkel, meg a nyelvvel se, csak bosszant, hogy nem tudok jól nemetül.

Arra viszont nemrégiben rájöttem, hogy a szórend a legfontosabb, ami a nemetben sokszor elég különleges, így a németek azt értik meg, aki jó szórendet használ, és ebben az esetben a névelők, meg a végződések nem olyan fontosak.

2019. okt. 7. 11:39
 9/10 anonim válasza:
Én is imádom a németet, de tökre megértem azokat akik nem. Az angolhoz képest valóban egy szigorú, kötött nyelv, de közben ez is a szépsége. De vannak akiknek simán nincs elég türelme tanulni.
2019. okt. 9. 16:54
 10/10 Wadmalac ***** válasza:

Akinek meg csúnya a német, tanuljon hollandot. :D

Vleermuismen.

(Batman :D)

2019. okt. 10. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!