A leghosszabb magyar, értelmes szó?
Igen, a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért a leghoszabb szó!
És az előző néhány példával ellentétben ez abszolút értelmes szó? Rájönnél te is ha gondolkoznál....gyakran csinálnak valamit amit nem lehet megszentségteleníteni valamit és ezért jár valami
*gyakran csinálnak valamit amit nem lehet megszentségteleníteni valamit és ezért jár valami
ezt rosszul írtam, helyesen így hangzik:gyakran csinálnak valamit amit nem lehet megszentségteleníteni és ezért jár valami ("-ért" a végén)
Akkor ennyi erővel:
összetettszóhosszúságvilágrekorddöntéskényszerneurózistünetegyüttesmegnyilvánulásfejleszthetőségvizsgálat-szervezési...
E szavakhoz még ha lehet is értelmes szövegösszefüggést alkotni, jelentésük rendszerint nem határozható meg egyértelműen tagjaikból, képzésük pedig nemritkán szabálytalan. E szavakat általában toldalékok halmozásával képzik.
Olvasgassátok amire a korábbi link mutat.
„azért, mert ismételten úgy viselkedtek, mintha azzal a tulajdonsággal rendelkeznétek, hogy nem lehet titeket szent mivoltotoktól megfosztani.”
Pontosabban. (az utolsó elöttihez.)
összetettszóhosszúságvilágrekorddöntéskényszerneurózistünete
Ez helytelenül van leírva. A töredezettségmentesítésesek nyelvtanilag helyesek.
Összetett szóhosszúság-világrekord megdöntési kényszerneurózis tünete. Így kéne (asszem).
"összetettszóhosszúságvilágrekorddöntéskényszerneurózistünete"
Persze nem komolyan írtam, de a megszentség... szó definícióját leírtam. A töredezettségmentesítés szó nyelvtanilag helyes. Ha az ebből képzett rekordméretű szó definícióját megfogalmazza valaki, akkor azt megtapsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!