Az érzem, hogy mikor hova kell vesszőt írnom vagy meg kell tanulnom?
Figyelt kérdés
A kérdés E/2-ben értetendő csak úgy nem hagyta kiírni az oldal.2010. jún. 18. 18:36
2/9 anonim válasza:
Nem úgy van az, szedj elő nyelvtan könyveket és tanuld meg amit eddig elmulasztottál!
3/9 anonim válasza:
Lehet érezni a hangsúlyon, mikor kell tenni vesszőt, de emellett vannak olyan kötőszavak, amik elé mindig kell: hogy, amikor, ha, de, amint, ami, amiket, amit, amiről stb, azonban, ám, mivel ...és így tovább. Meg persze felsorolásnál. Néha az és előtt is kell, ha összetett mondtatot írsz vagy ilyesmi. De tényleg keress elő egy nyelvtan könyvet, vagy kérd meg a tanárod, hogy magyarázza el.
4/9 anonim válasza:
Legtöbbször lehet érezni, de szerintem csak az érzi rendesen, akinek kiskorában megtanították. Ha ez nem történt meg, kénytelen leszel megtanulni a helyesírási szabályzatból.
Bár sokan nem zavartatják magukat, sehová nem tesznek vesszőt... Csak épp olyankor teljesen félre lehet érteni, amit az illető írni akart.
5/9 anonim válasza:
én régebben nem tudtam, illetve mindig rossz helyre írtam, de aztán elkezdtem hobbiból olvasni. (ami mostmár hobbiból életstílussá nőtte ki magát :) Hogyha nem is igazán a vesszőkre figyelsz, akkor is megjegyzed előbb-utóbb, és még jól is szórakozol közben :D
6/9 anonim válasza:
Sztem, ezt mindenki érzi... valamilyen szinten (főleg, hogy a magyar az anyanyelvünk)... én például, amikor magamban gondolkozom, akkor néha észre se veszem, de kimondom magamban, hogy vessző, a mondat közepén :D
7/9 anonim válasza:
A hangsúlyból érzed.
A mint, pedig és a hogy szavak előtt általában van.
8/9 anonim válasza:
én érzem a hangsúlyból (országos helyesírási versenyt nyertem) :)
de olvass sokat, attól csak javulhat a helyesírásod, meg a szókincsed is.Sok sikert!
9/9 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy versenyt nyertél elég gyatra a helyesírásod kedvesem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!