Kérdőjel vagy pont?
Figyelt kérdés
levélben, ha azt írom pl, "de hogyan is tudnám megköszönni Neked" , vagy "hogyan is tudnám elmondani, hogy szeretlek" kérdőjelet kell tenni a végére?2017. szept. 4. 22:01
2/8 anonim válasza:
Mivel kérdő mondat, még ha a kérdés költői is, kérdőjelet kell tenni.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat...
vagy stílusosan, "hogyan is tudnám megköszönni Nektek?"
2017. szept. 4. 23:07
4/8 anonim válasza:
Igen, kérdőjel.
Ennél például pont kellene:
"Gondolkodom, hogyan is tudnám megköszönni."
5/8 anonim válasza:
Nem kérdőjel kell, hanem pont! A kérdés valaki felé irányul. Itt azonban egy állítás van! Kérdésként ugyan, de azt állítja: annyira hálás vagyok, hogy még nem tudom, ezt mi módon tudnám méltón kifejezni. Vagy: a szeretetem feléd akkora, hogy még nem találtam ki hozzá a helyes megfogalmazást (még nem tudom, milyen szavakkal tegyem). De semmiképpen sem arról szól a mondat, hogy "ugyan áruld el, miképpen köszönjem meg?", vagy "tudsz valami jó kifejezést a szeretetem leírására?" Tehát nem kérdés!
6/8 anonim válasza:
„Mely nyelv merne versenyezni véled?”
Kérdőjel, egyértelműen.
7/8 anonim válasza:
Itt igen. Mert itt a költő annak (és arról) teszi fel a (költői) kérdést, akihez szól.
A kérdésben azonban nem. Szerencsére ez nem attól függ, hogy nyelvtani analfabéták miként vélekednek róla.
8/8 anonim válasza:
A „Hogyan tudnám megköszönni neked?” szintén költői kérdés, és szintén ahhoz intézi a kérdező, akiről szól. Vagy ha nem, akkor viszont Petőfi kérdésében sem a természet az alany, hanem a nyelvek.
Valóban szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!