Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ha még nem sikerült/ha még...

Ha még nem sikerült/ha még nem sikerült volna?

Figyelt kérdés

Ha még nem sikerült választani, akkor ajánlanám az xy fogást.

Ha még nem sikerült volna választani, akkor ajánlanám az xy fogást.

A második vagy első verzió hangzik jobban?

2017. jún. 27. 20:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszi, szóval elsősorban stilisztikai különbség van a kettő között? Erre gondoltam először én is, csak a korábbi válaszaidból az jött le, hogy nyelvtani különbség is van.

De a problémamegoldós (Ha még nem sikerült (volna) megoldani, akkor...) is hasonló, gondolom.

2017. júl. 1. 01:12
 12/13 BringaManó ***** válasza:

stilisztikai? hát... miattam lehet az is, bár én inkább a beszéd/írás "hogyan"-ját nevezném stiláris kérdésnek – ezzel szemben én azt mondtam, hogy normális pincér olyan tartalmú(!) mondatot _nem_ mond (sem udvariasan, sem sietősen, sem lazán, sem türelmesen, sem kapkodva, sem szájbarágósan...).

de ahogy akarod, ezen nem fogunk összeveszni. :_) (vö. vicc: "(...) Fogok én ez alatt vitatkozni?..." ;-)

2017. júl. 1. 14:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem ez volt a legjobb szó. Köszi a választ megint :)
2017. júl. 1. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!