A kádvíz szót egyben, vagy külön kell írni? Egyáltalán van magában ilyen szó?
#0: nem tudom, hogy van-e – mit akar ez jelenteni egyáltalán?...
(pl. "elhasználtam egy kád vizet"? = "egy kádnyi vizet"?)
#1: a "gyümölcs kirakat"-ot én semmiképpen sem írnám külön... :-/
szerintem:
gyümölcsárusító hely
(így, mert a "gyümölcsárusító" jelöletlen tárgyas összetétel: 'gyümölcsöt árusító' hely, vagy jelentéssűrítő összetétel: 'gyümölcs árusítására szolgáló' hely);
és gyümölcskirakat
(így, mert jelentéssűrítő összetétel: 'gyümölcs árusítására szolgáló kirakat' vagy 'gyümölcsöket bemutató kirakat', 'gyümölcsökből álló kirakat'...)
Azt mondanám, hogy olyan víz lehet, amiben fürödtek. És a "kádvizet" lehet a kertben locsolásra használni.
Én szoktam, beviszem a locsolókannákat , megmerítem a kádvízben -amiben fürödtünk, kicsit szappanos, de az csak jó, mert nem szaporodnak benne a szúnyogok- , kiviszem, és másnap reggel jó locsolni.
A mosogatóvizet nem lehet locsolásra használni, viszont az utolsó öblítővizet a mosógépből ugyanúgy lehet, mint a kádvizet.
Szóval, szerintem, van ilyen szó, mi használjuk itthon.
06.29.
Amíg a kádban van, addig én is fürdővíznek mondom. Kádvíz a locsolókannában lesz belőle....szerintem, valahogy így van.
OK! :-)
Végül is az eső is csak a kannában, hordóban – esetleg már az ereszcsatornában – lesz esővíz, de amíg az eredeti "funkcióját" látja el, addig csak "eső"... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!