Ez a mondat csak nekem sántít?
A kardfogú felajánlja, hogy visszaviszi a gyerkőcöt, aminek meg is lenne az az alapja, hogy Sid képtelen felcipelni a falon, de Manfréd érthető okokból nem bízik benne.
Innen:
Én így írnám:
A kardfogú felajánlja, hogy visszaviszi a gyerkőcöt, aminek meg is lenne az alapja, mivel Sid képtelen felcipelni a falon, de Manfréd érthető okokból nem bízik benne.
érdekes, amikor az eredetit olvastam, és megpróbáltam kitalálni, hogy mi lehet vele a gondod, akkor nem erre gondoltam, hanem arra, hogy
"Manfréd érthető okokból nem bízik benne"
"Manfréd érthető OKBÓL/MÓDON nem bízik benne"
bár az eredeti sem gáz.
indoklás: az "okokból" többes száma nekem eleve olyan szokott lenni, hogy általában egyes számban is elég lenne, pl. amikor "technikai okokból szünetel" valami, akkor általában csak egy okból...
ebben a mondatban ráadásul le is lehet cserélni a szót, amit az "ok(ok)ból" esetén nagyon szívesen meg is teszek, ha van rá mód... :-)
na de rátérve a te megoldásodra: szerintem jó az eredeti is, nekem nem sántít. talán egy leheletnyit jobb (egyszerűbb, érthetőbb) a tiéd.
micsoda szerencse, hogy wiki szerkeszthető!... ;-) hajrá. majd az adminok (vagy mik is vannak ott) eldöntik, hogy nekik is jobban tetszik-e. :-)
(@okokból:
hozzáteszem, hogy egyébként én értem, hogy miért mondják 1 ok esetén is szívesebben többes számban, de nem megyek bele, mert offtopic, meg különben is mennem kell :-)
Köszönöm a válaszokat!
Nem fogok belenyúlni, csak kíváncsi voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!