Hogy kell normálisan folyóírással leírni hogy oxigén?
meg ő is:
(jó, ezek nem magyarul vannak, de hát ez van)
tudom, hogy elvileg nálunk így volna(?) az x:
(persze, mert magyarul nemigen szoktunk beleütközni a problémádba... mire az oxigént tanuljuk, addigra már vagy nem szabályosan kézírunk, vagy le sem írjuk, csak O-val rövidítjük :-)
de ez a módi szerintem baromság, mert az összes kisbetű felfelé indulósan köthető, és számos írott betűs ábécét tudok mutatni, amelyikben önmagában is úgy írják:
stb. stb.
(ezek persze nem magyar ábécék, de az idegenajkúaknak jobban figyelembe kell venniük, hogy időnként valóban kell írni x betűt is... :-)
szóval szerintem folyamatos szöveg esetén semmiképpen se ragaszkodj ahhoz az idétlen lefelé induló x-hez...
Az x-nek két kötésmódja van:
Ha az előtte álló betűnek kis fülecskéje van, például: o betű írottan, akkor felülről kapcsoljuk hozzá.
Ha az előtte álló betű alul végződik, például: a,i írottan, akkor alulról indítva kötjük a betűhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!