Hogyan írjuk helyesen: 'ezek szerint' vagy 'ezekszerint'?
Figyelt kérdés
Tudtommal gyakran összeolvasnak szavak a helyesírásban, talán, mint a 'végülis', ami már helyesnek számít (tudtommal), de a fenti kettő közül jelenleg melyik a helyes?2016. jan. 23. 14:19
1/4 anonim válasza:
Külön, de szerintem a végülis sem számít helyesnek.
2/4 A kérdező kommentje:
Bennem mindig vannak kétségek ezekkel a szavakkal kapcsolatban, de a 'végülis'-ről én azt olvastam, hogy már helyes.
2016. jan. 23. 14:28
3/4 BringaManó válasza:
Az ezek szerint külön van.
A végül is is külön van. (Hol olvastad, hogy egybe?...)
Talán kevered valami mással, pl. a legalábbissal?...
4/4 A kérdező kommentje:
Igazatok van, rosszul emlékeztem: "Vannak olyan szókapcsolatok, amelyek a gyakori együtt használás miatt szinte összeforrtak, pl. „nemsokára”, „alighanem”. Az „is” kötőszóval keletkezett „csakis”, „legalábbis”, „ugyanis” már egybeírandó, a „végül is” még nem." /e-nyelv.hu
2016. jan. 23. 22:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!