Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » A helyesírás csak engem zavar...

A helyesírás csak engem zavar itt?

Figyelt kérdés
Azért írom ide, mert ebben a témakörben olvasok a legtöbbet. Szóval csak engem zavar, hogy itt nagyon-nagyon sokan, borzalmasan sokat rövidítenek, és nem figyelnek oda a helyesírásra és nagyon sokan értelmetlenül írnak, és érthetetlen mondatokat, amit mindig meg kell kérdezni a kérdezöktől, hogy na akkor most írd le újra, de helyesen és kihagyva a rövidítéseket.
2010. márc. 22. 20:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Ne haragudj,hogy leszóltalak,nem megbántani akartalak. Szóval kérdésedre válaszolva,igen,engem is eléggé zavar.:)
2010. márc. 22. 21:09
 12/19 A kérdező kommentje:
amúgy éreztem, hogy valamit úgy is el fogok írni.
2010. márc. 22. 21:14
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem baj,ez még közel sem olyan nagy hiba,mint egyeseknél előfordul:)
2010. márc. 22. 21:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavar, csatlakozom a táborhoz. Főleg úgy, hogy én még az egészen apró hibákat is észreveszem, mivel egyrészt magyar szakon végeztem, másrészt középiskolás koromtól kezdve a főiskoláig rendszeresen részt vettem helyesírási versenyeken, a legjobb az országos 2. helyezés lett.

Viszont ritán szólok meg valakit ezért, esetleg ha olyan a hiba, akkor zárójelben megjegyzést fűzök és jót nevetek rajta. Lehet valakinek célravezető, ha az orra alá dörgölik, én ezt nem szeretem, de ha én is leírom azt, amit a másik, akkor úgyis a helyes változatot használom. Vagy észreveszi, vagy nem. Csak az fog változtatni a helyesírásán, akinek ez belülről jövő igénye, egy "külsős" úgysem érhet el nála sokat. Legfeljebb felhúzza magát mindkét fél: az egyik azért, mert miért cseszegetik, a másik azért, mert miért nem vele ért egyet a másik. Csak akkor lehetne javítani itt a helyesíráson, ha mondjuk a moderátorok mindig kijavítanák a kérdéseket és a válaszokat (de remélem, most nem kapnak e miatt a kijelentésem miatt agyvérzést), így viszont inkább a jóké tud romlani. Minél többször látsz egy szóalakot leírva egyféleképpen, annál valószínűbb, hogy az a leírás rögzül. (Ezért kell szépirodalmat olvasni annak, aki javulást szeretne elérni.)

2010. márc. 23. 13:57
 15/19 anonim válasza:
76%
Én ilyen azt mondom annak, aki kötekedni akar, hogy azért írok ilyen parasztul, hogy te is megértsd :D
2010. márc. 23. 14:12
 16/19 anonim válasza:
41%

ezt nem bírom

hadd kérdezzem már meg, hogy miért pont a wowosokat emelted ki

a másik meg hogy annyira szánalmas tud lenni mikor ilyen kis sz@rokon görcsöl vki. ennek az oldalnak az a lényege, hogy a kérdésedre (akármilyen idióta is az) választ kapjál.

tök felesleges ezért új topikot csinálni. sőt sztem az egész helyesírás-rész felesleges, mert ennyiből a helyesírás szabályai c könyveit is használhatnád.

még vmi: ha zavar hogy a fiatalok a neten nem a magyar grammatikai szabályoknak megfelelően kommentelnek, akkor 1. ne kérdezz, 2. köttesd ki az áramot a házadból/lakásodból és költözz ki az erdőbe egy tó mellé és elemezgess angol meg francia romantikus verseket

am meg az lett volna kifejezetten wowos komment ha ezt írom: gtfo te qrva n00b.

szal legközelebb inkább gondolkozz mielőtt kinyitod a szád!

2010. márc. 23. 19:07
 17/19 anonim ***** válasza:
51%
A helyesírás semmibevétele önkényes cselekedet. Pont olyan, mintha az előttem kommentelőt Szabónak hívnák, de én minduntalan Szarónak szólítanám.
2010. márc. 31. 14:57
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolsón rohadt nagyot röhögtem! XD

Engem qrvára zavar, mikor látom, hogy a kérdésekben sehol egy vessző, sehol egy mondat végét jelző írásjel, és akkor értsd meg, hogy mire gondolt. -.-

Épp ezért fontos a helyesírás, hogy PONTOSAN megértsük, mit akar mondani a másik (nem azért, hogy körülbelül megértsük, mert az megint félreértéseket szülhet).

Legidegesítőbb rövidítések: wok, wan, emléxel, műxik, és hasonszőrű barátai, valamint, mikor x-et használ valaki az sz helyett.

Idegesítő rövidítések: sztem, am, téll, h, me, mé?, stb.

Kevésbé idegesítő rövidítések: hnap, üzi, tali, stb.

Lehet, hogy másoknak ez meggyorsítja a gépelés folyamatát, de én alapból gyorsan gépelek, szóval míg valaki leír ilyenekkel egy mondatot, addig én is megteszem mindenféle rövidítés nélkül (vagy normális, szabályos rövidítéssel).

2011. febr. 27. 16:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja, igen, előző vagyok, azt elfelejtettem, hogy, természetesen, a k.u.r.v.a szót, csak azért rövidítettem, mert akkor nem küldi el a válaszomat. xD
2011. febr. 27. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!