Különben vagy külömben?
Figyelt kérdés
Barátnőmmel ezen agyaltunk, mivel a tanárnője helyesírási hibának tekintette azt, hogy"különben"-t írt, a "külömben" helyett. Összezavart minket egy picit ez, mivel mi a "különben" szót gondoljuk a helyesnek.^_^2015. dec. 3. 00:45
1/13 anonim válasza:
Én a helyetekben ezt írtam volna: "Különben meg sz*rok a véleményére, tancsinéni K-]"
2/13 anonim válasza:
Én nem bírom elhinni, hogy egy tanár "külömben" szót tartsa helyesnek.
Ha már ennyire bizonytalanok vagytok, miért nem nézitek meg a neten?
4/13 anonim válasza:
A "külömb" azt jelenti, hogy jobb nála.
A tanárnő meg menjen helyreállító képzésre.
5/13 BringaManó válasza:
vagy küldd őt ide (ahogy én is téged :-) -> [link]
6/13 anonim válasza:
Azt már kezdem megszokni, hogy a mai diákok nem tudnak helyesen írni, de a tanárok sem?! Sírva fakadok.
Létezik olyan szavunk, hogy "külöm"? Persze, hogy nem. A "külön" szótő nem változik a különb, különben, különbség, különböző szavakban sem.
7/13 anonim válasza:
NE is csodálkozz a tanárok analfabétizmusán, sokan jó ha 2essel átmennek. Hallottam történeteket a híres kötelező gyakorlati moduljukról.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönjük a válaszokat.
2015. dec. 6. 21:23
9/13 A kérdező kommentje:
Ohh, és félreértés ne essék, tudunk helyesen írni, pusztán elbizonytalanodtunk.:) Neten pedig hiába kerestünk rá, mindenhol másféleképpen írták.
2015. dec. 6. 21:30
10/13 BringaManó válasza:
OK, akkor bátorkodnám javasolni, hogy netet használni is tanuljatok meg legalább annyira, amennyire helyesen írni tudtok. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!