Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Béke poraira vagy béke porai ra?

Béke poraira vagy béke porai ra?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeséget kérdezek, de nemrég voltam temetőben és láttam hogy néhány sírkőre úgy volt ráírva hogy "Béke porai ra" Most akkor hogy van ez?

2015. szept. 11. 19:42
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Biztos nyomtak véletlenül egy szóközt a word-ben.
2015. szept. 11. 19:45
 2/7 BringaManó ***** válasza:
74%

vagy egyenszélességű fonttal írták, és ezért nagy rés maradt az i mellett...

(természetesen poraira, nem is értem a kérdést)

2015. szept. 11. 19:56
 3/7 A kérdező kommentje:
régebbi sírkövön is úgy láttam hogy béke porai ra és azt nem hiszem hogy word-del csinálták
2015. szept. 11. 21:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg csak a házaspár egyik fele nyugdzik ott,addig pirai ra.Majd ha mellétemetik a később elhunyt özvegyet,akkor bevésnek egy k-t,s poraikra lesz.

bocs a szövegért.telóról írtam.

2015. szept. 11. 22:15
 5/7 BringaManó ***** válasza:
83%

azta! erre nem gondoltam. köszi!

eddig sosem tűnt fel, de legközelebb megfigyelem.

(azért ez egy nemkicsit idétlen megoldás, azt lássuk be... :-/ )

2015. szept. 11. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, azért van ott a szóköz. Elkészül a márványtábla, mert meghalt a papa, benne virít a "BÉKE PORAI RA" felirat. Mer' ha mama is utánahal, ne kelljen még egyszer táblát vésetni, a neve és a születési ideje amúgy is rajta van, a halálozás événél az első két számjegy is, ha meghal, csak azt a kettőt kell felírni, illetve a hiányzó "K" betűt pótolni. Olcsóbb lesz az onokáknak.

Aztán jön a sírköves - jó esetben az, aki az eredeti feliratot véste. Bár tök mindegy: kinn, a temetőben, a sírkőre ragasztott márványtáblára biztos, hogy nem tudja ugyanúgy felvésni a betűket-számokat, mint mikor a műhelyben dolgozott rajta. Így marad a régitől láthatóan elütő színű és mintájú betű, esetleg csálén, más méretben felvésve.

2015. szept. 12. 08:53
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2015. szept. 12. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!