Haggyán vagy Haggyám?
bármilyen hihetetlen, de ha pl beírod Word-be beírod, egyből aláhúzza a helytelent.
de am. hagyján, mint ahogy az előző válaszoló is mondta :)
Egy kis érdekesség (a helyes alakot már úgyis leírtátok): A hagyján összetett szó, amely a régi nyelvi hadd járjon! hagy járjon! 'legyen' szerkezet összevonásával keletkezett. Előtagja a hadd, utótagja pedig a jár ige egyes szám 3. személyű felszólító módú járjon alakjából rövidült le, hasonló rövidülés figyelhető meg a lám esetében is.
(Éljen az Etimológiai szótár!)
Utolsó, köszi!
Többinek meg bármilyen hihetetlen, tudom, hogy aláhúzza a word a hibás szót, de mivel aláhúzta a "haggyán" és a "haggyám" szót is, így elbizonytalanodtam ;) azt hittem ez csak valami slang szó, azért húzza alá. Az nem esett le, hogy 'hagyján' is lehet!
btw ne tessék összekeverni a hülye kis p*csákkal, akik előzetes keresés nélkül kérdeznek ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!