Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mikor kezdték el szűrni a...

Mikor kezdték el szűrni a diszlexiásokat és diszgráfiásokat?

Figyelt kérdés

Körülbelül gondolom. Mikor kezdtek el jobban figyelni az ilyen tanulókra az iskolában? 1970-80 környékén vagy esetleg később?

Előre is köszönöm a választ!

2015. febr. 3. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt tudom, hogy nálunk egy 7-8-dikos lányt még a tanár is kigúnyolt, amiért nem tudott felírni a táblára egyszerű szavakat, és csak szótagolva olvasott. Pedig amúgy értelmes, rendes tanár volt, de nem vette észre, hogy valószínűleg diszlexiás a lány. Ez kb. 86-87 körül lehetett.
2015. febr. 3. 17:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Akkor jól sejtettem, hogy akkoriban nem nagyon figyeltek az ilyenekre.

Édesanyám helyesírása is rossz, szóval nála valószínűleg diszgráfiáról van szó. Ennek a tipikus jelei megvannak, de egyébként teljesen normális, teljes életet él. Rendes, jól kereső munkája van, népszerű az emberek között.

2015. febr. 3. 20:14
 3/5 anonim válasza:
100%

Én Diszlexiás vagyok, de azért édesanyád nem félkarú, vagy nyomorék. Már miért ne élne normális életet?

A legtöbb Dixlesziás, nagyon jól, és sokat beszél.

A kérdésre a válasz, pedig, hogy még ma sem érdekel senkit.

Amerikában, ha van papírod róla, ingyen mehetsz egyetemre. :D

2015. febr. 4. 00:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mikor én gyerek voltam ilyenekkel nem foglalkoztak (86-93-ig jártam általánosba).

Én nem vagyok egyik sem, de rendkívül sokat kellett tanulnom, hogy jobb legyen a helyesírásom, és érdekes, ha kapkodok akkor a a hosszú ő-t és ű-t keverem, persze tudom, hogy nem jó, de csak utána veszem észre.

2015. febr. 23. 18:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Én rengeteget olvasok és sokat írok, mégis előfordul, ha gyorsan írok, hogy a t helyett d-t írok, és fordítva, a helyett e-t, k helyett s-t.

Emlékszem, az ilyet a tanító vagy tanár mindig piros hullámos vonallal húzta alá, és én sem tudtam megmagyarázni, miért írtam azt, vagy miért hagytam ki betűket a szavakból. Egyébként ez még ma is előfordul, ha gyorsan írok, persze kézírásról beszélek. Én 1992 és 2000 között voltam általános iskolás, és nekem soha senki nem mondta, hogy bármilyen diszem lenne.

2017. febr. 9. 10:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!