Tuti, vagy tutti? Hogyan helyes?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk azt mondom, hogy "Holnap tuti kimegyek a piacra." vagy "Holnap tutti kimegyek a piacra." Azt tudom, hogy az olasz nyelvben a tutti azt jelenti, hogy sok (vagy legalább is azt hiszem). De magyarban úgy mondjuk, hogy tuti, nem?2008. aug. 17. 19:31
3/9 anonim válasza:
Tutti jelentése: mindenki...
ajánlom neked ezt az oldalt, mielőtt hülyeséget írsz:
www.google.uw.hu vagy szotar.sztaki.hu
4/9 anonim válasza:
Holnap tutti megyünk a piacra és holnap tuti megyek a piacra :)
Ahogy írták, a tutti azt jelenti, hogy mindenki, a zenében használják, magyar nyelv önálló jelentéssel nem igazán.
A "biztosan" jelentésében a tuti a megfelelő.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Amúgy meg nem tudom miért kell bunkózni, hogy hülyeséget írok. Oda is írtam hogy azt hiszem, hogy azt jelenti. De a kérdés lényege nem ez volt.
2008. aug. 17. 21:33
6/9 anonim válasza:
Ez nem magyar szó. Argó kifejezés. Sehogy sem 'helyes' - de a magyarban egy t-vel honosodott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!