Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Segitetek megoldani ezt a...

Levendula kis virág kérdése:

Segitetek megoldani ezt a betűrendberakós feladatot?

Figyelt kérdés

Magyar nyelvre kell 3. osztályba a tesómnak, én meg 40 fokos lázban fekszek és mindenem fáj, ezértmég gondolkozni sincs erőm. Kérlek segitsetek, hogy holnapra a testvérem ne kapjon rossz jegye.

Itt a feladat:

nyer, nyelvlecke, nyár, nyelvel, nyelvérzék, nyelvkönyv, nyelvtan, nyúl, nyelvészet, nyelvtanfolyam, nyelvművelés, nyolc, nyelvfejlődés, nyelvtanár

#nyelvtan #betű #ABC #betűrend #S.O.S. helyesirás
2014. szept. 9. 18:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%
S mégis, mi a feladat? Csak felsoroltál szavakat..
2014. szept. 9. 18:26
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
nyár, nyelvel, nyelvérzék ,nyelvészet nyelvfejlődés, nyelvkönyv, nyelvművelés, nyelvlecke, nyelvtan, nyelvtanár,nyelvtanfolyam, nyer, nyúl, nyolc
2014. szept. 9. 18:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik ny betűvel kezdődik, most nézzük a második helyen álló betűt: a nincs, á van: az első szó a nyár

Következő szó az lesz, amelyikben az ny után az á-t követő valamelyik betűt látod, ez az e. De egy csomó olyan szó van, amelyik nye-vel kezdődik, itt a sorrendet a harmadik helyen álló betű dönti el. Ez az l, tehát az nyel-lel kezdődők között megint sorrendet kell felállítani, a rákövetkező hangzó alapján. Nem fogom az egészet megoldani, mert ez a Te feladatod, de szerintem menni fog.

2014. szept. 9. 18:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#2-es megoldotta Neked a feladatot, de azért egy pici feladatot hagyott: kettőt felcserélt! :D
2014. szept. 9. 20:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Na jó...

....... nyolc, nyúl.

De azért ezt betegen is könnyen kirázhatnád a kisujjadból, bár nem tudom, hány éves lehetsz...

2014. szept. 10. 01:04
 6/14 BringaManó ***** válasza:
100%

...valamint:

...nyelvlecke, nyelvművelés...

(szerintem lassacskán nehezebb feladat lesz a válaszok alapján kitalálni a sorrendet, mint ha simán megcsinálnád saját kútfőből... :-D )

2014. szept. 10. 04:35
 7/14 BringaManó ***** válasza:
100%
"Nem fogom az egészet megoldani, mert ez a Te feladatod" – Pontosabban a tesójáé... Jól meg vannak áldva egymással.
2014. szept. 10. 04:38
 8/14 anonim ***** válasza:
70%
Mi több, még az is előfordulhat, hogy a tesó ugyanolyan légbőlkapott, mint a negyvenfokos láz, amiben a kérdező állítólag "feküsz"... A "papír" türelmes...
2014. szept. 10. 06:28
 9/14 BringaManó ***** válasza:
jaj, nem, én abszolút jóhiszemű vagyok, és vélelmezem az ártatlanságot meg az igazmondást, tényleg. de azért akkor is: azzal az erővel, amivel ide begépelte, begépelhette volna wordbe vagy excelbe, és az egy gombnyomásra soraba rakja neki.
2014. szept. 10. 06:34
 10/14 A kérdező kommentje:
én se vagyok marha idős, na de amire válaszok lettek, addigra megoldottam.
2014. szept. 11. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!