Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Létezik több olyan földrajzi...

Létezik több olyan földrajzi képződmény, vagy település, ahol az ott élőket nem hely név+i-nek hívják, vagy Eger az egyetlen?

Figyelt kérdés

2014. aug. 11. 07:17
1 2 3 4
 21/31 Wadmalac ***** válasza:
50%

"Egy-egy szöveget pedig (mondatot meg pláne) egyben vizsgálunk, nem részleteiben"

A bolhásborz rágjon meg, egy konkrét példát hogyan lehet máshogy nézni, mint részletben? :D

2014. aug. 19. 10:44
 22/31 anonim ***** válasza:
50%

Úgy tűnik, az a bizonyos "bolhásborz" ("Ilyen állat márpedig nincs is. :D) a Wadmalac-szőrt szereti rágni... :P

Az egyetlen konkrét példa az Eger – egri volt. :P

2014. aug. 19. 10:52
 23/31 Wadmalac ***** válasza:

BW, szereted a dolgokat szigorúan csak saját szemszögből értelmezni. :D

"az ott élőket nem hely név+i-nek hívják"

Erre konkrét példa Eger, Ercsi, Hawaii, csak a Tatooin nem. :D

2014. aug. 19. 11:28
 24/31 A kérdező kommentje:
Viszont az egri írásban, és szóban is egri, és az egr teljesen értelmetlen szó, legalábbis számomra.
2014. aug. 19. 19:27
 25/31 A kérdező kommentje:
Az Ercsi pedig gondolom helyesírási szabály szerint nem ii, (én úgy mondanám) de nem változik meg a hely név, csak nincs hangismétlés. Persze ezt nem zártam ki a kérdésben, de azt hittem a konkrét példa szemlélteti, hogy ugyanolyan esetre gondoltam.
2014. aug. 19. 19:33
 26/31 anonim ***** válasza:

WM, kezdesz megőrjíteni... :D

Úgyhogy megadom magam, nem harcolok tovább: igen, az én sajátos szemszögem, hogy az "ahol az ott élőket nem hely név+i-nek hívják, VAGY EGER AZ EGYETLEN" azt jelenti, hogy az Egerhez hasonló példákat keres a kérdező, azaz amikben kiesik a magánhangzó.

A te szemszöged meg az, hogy mindegy, csak ne olyan legyen. :D

A téma lezárva. :)

2014. aug. 19. 19:38
 27/31 BringaManó ***** válasza:

"A téma lezárva." Ezt jellemzően nem azok szokták írni, akik éppen nyerésben érzik magukat... ;-)

(És milyen igazad van abban, hogy nincs! ;-)

2014. aug. 19. 21:51
 28/31 anonim ***** válasza:

Mivaaan? :D

Én úgy értettem, hogy a téma lezárva, hogy másképp értelmezzük a szöveget, és ezt nem érdemes tovább ragozni.

Nem mellesleg a kérdező legutóbbi kommentje (amit még nem láttam, amikor írtam) az én értelmezésemet igazolja. :P

2014. aug. 20. 00:06
 29/31 BringaManó ***** válasza:

"Ezt nem érdemes tovább ragozni" – majd tovább ragozza. ;-)

(Tegye föl a kezét, aki meglepődött! Senki? Na akkor minden a legnagyobb rendben. :-)

A kérdező legutóbbi kommentje azt igazolja, hogy jól értelmezted a kérdést, ahogy egyébként én is – és ahogy Wadmalac is, mert minden alkalommal (08-11 14:07, 08-13 11:16, 12:50, 08-19 11:28) jól észrevehető szmájlival jelezte, hogy érti ő a kiírt kérdés mögött rejlő valódi kérdést (:-), de a másmilyen példával szeretné felhívni a figyelmet, hogy a kérdező nem elég pontosan fogalmazta meg a kívánságát.

És így végül, miután kiveséztétek, hogy a kérdést ki hogy értelmezi, lehetőséget adok áttérni egy másik vágányra: megbeszélhetjük (minden olvasó nagy örömére :-), hogy Wadmalac hozzászólásait ki hogy értelmezi, és hogy én értelmezem-e helyesen, avagy te, esetleg – ad absurdum – önmaga. ;-)

További szép offot mindannyiunknak! (amíg be nem leszünk tiltva :-)

2014. aug. 20. 02:47
 30/31 Wadmalac ***** válasza:
Én nem értem a hozzászólásaimat. :D
2014. aug. 21. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!