Név: OK. :-)
(A kacsintás világos, én is szoktam. ;-)
A keresztnévre azt gondoltam volna, hogy az enyém egy fokkal "informatívabb", mint a tiéd (mármint a gyakoriság miatt), de aztán hamar be kellett látnom, hogy a két utolsó sorod együtt már verhetetlenül "informatív"* – te győztél. :-)
Na de térjünk vissza a lényeghez.
A lejáratásérzetet megértem, biztos, hogy a helyedben nekem sem tetszene, ha a fáradságos munkám gyümölcsére olyat írna egy akárki "erős felindultságában", hogy pl. "fetrengek"...
Ezért a stílusom miatt elnézést kérek!
(Sajnos ez rutineljárás... – mármint a stílus miatti elnézéskérés. De ezt nem enyhítő körülményként írom, ellenkezőleg.)
Igyekszem moderálni magam – talán amióta "összeismerkedtünk", már nem vagyok olyan "durva", de ezt nem tudom megítélni, nem emlékszem. :-)
[Mindenesetre ezek szerint már régebb óta "figyelve vagyok" itt :-), úgyhogy akkor biztos te is látod, hogy nem túlzok, amikor azt írom, hogy kb. ahány mta-link, annyi pontosítás a részemről...]
Jó tudni, hogy a GYK-n is itt vagytok. Biztos nem könnyű – szakemberektől ez fokozott mazochizmus lehet... :-)
Azért ha valaki ilyen linket küld, akkor ezentúl is rákattintok, és megírom, ha gond van – remélhetőleg udvariasabban.
Még egyszer bocsánat, és előre a (még) tökéletesebb helyesiras.mta.hu-ért!
(Van olyan, hogy még tökéletesebb? vagy az olyan, mint a maximálisabb?... ;-)
További szép nyarat!
–––––
* Apropó, az MTA-portál "promó" videója kapcsán eszembe jutott, hogy az rendben, hogy a "csuklós busz vezető"-re a kulegy mindkét tagolást felajánlja, tehát a mókás "csuklós buszvezető"-t is. De az miért van, hogy míg a busz+sofőr kérdésre meg tudja mondani, hogy buszsofőr, addig a három tagú összetételt kérdezve már nem ismeri fel ezt a lehetőséget, hanem csak mutatja:
csuklós busz sofőr -> csuklósbusz-sofőr
A csuklós buszsofőr formát már nem tudja kiötleni.
A kérdésem költői, olyannyira, hogy még kérdőjelet se tettem a végére. :-)
(A lényeg, hogy javítódjon meg idővel.)
* "hanem csak mutatja:"
"hanem csak ezt mutatja:"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!