Nem írás, inkább tájszólás. Székesfehérváron miért beszélnek ilyen furcsán? Bútortot, pofontot, ebédezek, emlékszez?
Figyelt kérdés
Dunántúli dialektus vagy mi ez? És sok helyen hallottam ott.2014. márc. 31. 19:57
1/3 anonim válasza:
Én lenni székesfehérvári:),de még nem halottam ezeket,esetleg a kissebbségtől akik a tört magyar beszélik.
2/3 anonim válasza:
Nekem is mondták már a beszédem alapján, hogy biztos fehérvári vagyok, ilyen fehérvári "tájszólásnak" számít például a /motrot/ kifejezés a /motort/ helyett, ezeket a szavakat azért használjuk így mert gyerekkorban a szülőktől is így hallottuk, így jegyeztük meg, és így épült be a beszédstílusunkba is
3/3 Protonpumpa válasza:
Regionális nyelvváltozat lehet. Vannak ilyenek. Tőlem egyszer egy karcagi ismerősnőm kérdezte, hogy banánt vagy banántot. Szóval lehet, hogy arrafelé is használják ezeket az alakokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!