Különbözik vagy külömbözik?
Figyelt kérdés
2008. júl. 8. 18:52
3/14 anonim válasza:
Különbözik.
A külön szóból ered...
4/14 A kérdező kommentje:
Köszcsi
2008. júl. 8. 19:53
5/14 anonim válasza:
Különbözik.
A hangok egymásra hatása a beszédben c. nyelvtan tételem, három hete húztam a szóbeli magyar érettségin. Ötöst kaptam. :) (Amúgy a képzés helye szerinti részleges hasonulás miatt hallunk az n helyett m-et, de írásban nem jelöljük!)
6/14 anonim válasza:
Nagyon pontos az előttem szóló. :) Egyértelműen különbözik, mint ahogy a színpad sem szímpad bár így ejted.
8/14 anonim válasza:
külön+b
az "n" orrhang (nazális) és beszédben hasonul az utána következő zöngés ajakhang, (bilabiális) a "b" képzési helyéhez, eláltal maga is ajakhanggá válik, így bilabiális nazálissá válik, ami egy "m" betű...
10/14 anonim válasza:
n!
én a Googléba szoktam rákeresni és kiadja a megfelelő írásmódot.
ha nem tudom hogy kell helyesen írni........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!