Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Az emberek 90%-a tényleg nem...

Az emberek 90%-a tényleg nem tudja, hogy ha az igekőtő a ige előtt áll, akkor egybe kell őket írni? Vagy ez csak a fórumozók között van így? Leül, feláll, megjön, odamegy, összekever, levág, beszed, kitesz, rárak, szétesik stb.

Figyelt kérdés

2013. okt. 19. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

Pontos arányt szerintem képtelenség megállapítani, de elég sokan nem tudják. Pedig kellene, mivel az általános iskola 3. osztályában tananyag.

Viszont sokan vannak, akik bár tudják a szabályokat, mégis helytelenül írnak. Pl. arra hivatkozva, hogy nem az iskolában vagyunk (!), meg a neten mindegy (!), vagy hogy őket nem érdeklik a szabályok stb.

Megjegyzés: igekötő, AZ ige

2013. okt. 19. 19:01
 2/9 anonim ***** válasza:
24%

Ezt miből "fel tételezted"?

Honnan veszed, hogy az emberek 90%-a?

Picit több, mint 7 186 850 000 ember él. Nagyon keményen saccolva 15 000 000 beszél magyarul. Tehát az emberek 0,20871453%-a beszél magyarul.

Azokon a fórumokon, amiken te vagy, nem tudom mennyi ember vesz részt. Nem hiszem, hogy 100 000es mértéknél nagyobb fórumról beszélsz. Tehát az emberek 0,00001391%áról beszélsz.

Nos szerinted akkor most azok a fórumozók között van így, akiknek a posztjait olvastad, vagy valóban az emberek 90%a így használja ezeket?

2013. okt. 19. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan bulvár stílusú kérdés volt.

[link]

2013. okt. 19. 19:08
 4/9 anonim ***** válasza:
28%

Imádom mikor más szemében a szálkát, sajátjában meg...

De az okoskodóktól is rosszul vagyok, akik fölöslegesen akadékoskodnak...

2013. okt. 19. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:
25%
Hát az biztos, hogy a fórumozók kb. 70% biztosan nem... "Az emberek X%-a" meg olyan gagyi fórumozós szó, mindig az emberek... ez is van akkora probléma, mint az igekötők szerintem.
2013. okt. 19. 19:26
 6/9 A kérdező kommentje:

1. Bocs, nyilván nem sikerült lenyomni a Z betűt!

2. Egy tudálékos, akadékoskodó nem mondom meg mi vagy!

Többi: Nem számoltam meg, hogy pontosan hányan, de a nagy többség, nem csak fórumokon, facebookon is, ahol hozzá lehet szólni valamihez. És ez nem szálka, ez tényleg 3. osztályos anyag, és már nagyon régóta figyelem. Minden nap több ilyen esttel találkozom. És az nem kifogás, hogy nem iskolában vagyunk. Egyrészt azért nem, mert attól még illik helyesen írni, másrészt azért, mert ha külön írják, akkor még egy szóközt kell tenni, vagyis aki lusta, az jól írja.

2013. okt. 19. 20:38
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Az igekötőt se tudtad leírni te szerencsétlen:)
2013. okt. 19. 21:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Jézus, mert siettem, gyorsan gépeltem, és csak fontos szövegeknél szoktam visszaolvasni, amit írtam. Nem ez a lényeg. Én véletlenül elgépelek valamit (valószínűleg most is), mások a 3. osztályos anyagot nem tudják, és ez nagyon nem ugyanaz. Azt sem értem, hogy lehet így leérettségizni. De azért vicces, hogy a végére kiderül, hogy én vagyok a tanulatlan bunkó.
2013. okt. 19. 21:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a fórumozók többségének fogalma sincs erről, valóban. Lehet, hogy fórumoztak a nagyon okos telefonjukon nyelvtan helyett is! :D
2013. okt. 28. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!