Hogyan írjuk helyesen?
Figyelt kérdés
-Budavári Palotai?
-budavári palotai?
-Budavári palotai?
2009. nov. 2. 21:14
11/21 anonim válasza:
Pedig a helyesírási szótárban minden benne van, nemtudom miért nem találtad :) Am sztem budavári palotai :)
12/21 anonim válasza:
A "nem tudom" viszont garantáltan nincs egybeírva a helyesírási szótárban, az amÚGY-on és szERINtem-en megspórolt 7 leütés, kb 3 másodperc pedig nem illik valakihez, aki helyesírási kérdésre válaszol, tehát nyelvvédő.
egy korábbi válaszoló
13/21 anonim válasza:
Kedves utóbbi válaszoló, válaszomat nem Neked írtam, így felmerül bennem a kérdés, miért támadsz engem ilyen hülyeséggel? Magyarszakos vagyok, tudok írni, beszélni, mégsem bíráltam meg a kérdezőt hogy ugyan már, miért kérdez ilyet.
Az meg, hogy itt rövidítve írtam valamit, az egy dolog, meg egyébként is, te soha nem csináltál még ilyet? :)
14/21 anonim válasza:
Nem, én még soha nem csináltam ilyet, mert a nyelv annál fontosabb számomra, mint hogy másodpercek megspórolása céljából rongáljam. Egyébként elég fura magyar szakos (külön írva) az, aki a nem tudom-ot egybeírja. Mellesleg te is elég durván ráförmedtél a kérdezőre, ráadásul akkor, amikor már hetekkel korábban megkapta a válaszát. Helyesírási szótára pedig nem mindenkinek van otthon.
15/21 anonim válasza:
Hát te hülye vagy. Tudnék ajánlani jó pszichológusokat.
16/21 anonim válasza:
Ez rendkívül érdemi, nagyfokú kultúráltságra, értelmiségire valló hozzászólás volt. Mért is vagyok hülye? Mert attól, hogy te mondod, még bizonyosan nem.
17/21 anonim válasza:
Eltértetek a témától. És még szítjátok is egymást, ahelyett hogy más, ennél értelmesebb dolgokkal foglalkoznátok. További kellemes időtöltést! :)
18/21 anonim válasza:
Elnézést, hogy választ mertem írni ne haradudjatok...én vagyok a csökkentképességű hülye lány :)
19/21 anonim válasza:
Nem kell mindenre reagálni. Lehülyéznek? És? Ismered, vagy ő téged? Nem. Akkor nem kell vele foglalkozni, felvenni a kesztyűt. Főiskolán, egyetemen is elvégeztem a magyar szakot, országos helyesírási versenyen harmadik lettem, tudom, ki ír "hülyeséget", de nem érdekel, ha támadnak. Itt is volt néhány furcsa elképzelés, azokat lepontozom, vagy épp a jókat fel.
20/21 anonim válasza:
#1 Jól kezdődött, de rosszul végződött. Sajnos. A budavári palota valóban kisbetű, mivel a földrajzi nevek toldalékolásakor csak a tulajdonneveket hagyjuk nagybetűvel, minden más kicsi lesz. Az “amerikai egyesült államokbeli” semmiképpen sem jó. Egyrészt, a “beli” szócska miért az államokhoz kapcsolódna? A helyes írásmód: Amerikai Egyesült Államok-beli, mint ahogy egyébként minden tulajdonnév esetében (pl. Egri csillagok-beli, Budapest-beli, Cseh–Morva-dombság-beli).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!