Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Szeretnék gyakorolni nyelvtant...

Szeretnék gyakorolni nyelvtant, mert nem megy valami jól. A helyesírást és a mondat elemzést leginkább. Tudtok ajánlani valamit/ valamilyen könyvet?

Figyelt kérdés

2013. júl. 30. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha most nyáron szeretnél gyakorolni, olvass sokat, akármit, ami tetszik. Azzal, hogy sokat látod helyesen leírva a szavakat, berögzülnek, hogyan kell leírni őket. Kort és érdeklődést nem írtál, de valamilyen könnyebb olvasmánnyal biztos nem fogsz mellé.
2013. júl. 30. 14:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :) és a mondat elemzés?
2013. júl. 30. 14:44
 3/10 A kérdező kommentje:
13 múltam és hát pl. nagyon szeretem a Szent Johanna Gimit, Neveletlen hercegnő naplója, Robinson Crusoe :)
2013. júl. 30. 14:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, vedd elő a régi nyelvtankönyveidet, és szépen, sorban tanuld újra a helyesírással kapcsolatos tananyagokat. Ha vannak munkafüzeteid, párhuzamosan egy-egy anyagrész üres feladatait is megcsinálhatod.

Minden egyes anyag után kérj meg valakit, hogy diktáljon neked a lecke szavaiból 20-30 szót; ezeket ellenőrizd, és szükség esetén javítsd. (Ha a könyvben van szószedet hátul, onnan is ki lehet válogatni a megfelelő szavakat. Az a lényeg, hogy mindig olyan szavak írását gyakorold, amelyek helyesírását éppen tanultad; ill. időnként lehet ismételni is, hogy ne felejtsd el.)

A mondatelemzéses részeket is ugyanígy nézd át, lassan, alaposan, értve. Külön könyvet nem tudok, de a neten biztosan találsz hasznos anyagokat. Pl. egy ilyen kereséssel:

[link]

Sok sikert. :)

2013. júl. 30. 18:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) Idén nem nagyon volt nyelvtan tankönyvünk, sajnos. De azért köszi. :)
2013. júl. 30. 20:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt találsz helyesírási teszteket.

[link]

Addig gyakorolhatod, amíg minden szót hiba nélkül megtanulsz.

Ez egy helyesírás kvíz, nem tudom, ismered-e.

Itt is sok gyakorlatot találsz.

[link]

Találtam egy jó oldalt, a gyakorlásra rákattintottam, még nekem is feladta a leckét a földrajzi nevekkel.

Én úgy tudtam, hogy a Nyugati-pályaudvari kisbetűs. Tévedtem.

Nagyon ajánlom neked ezt az oldalt is.

[link]

Ezt a tesztet is ajánlom neked, itt megint addig lehet próbálkozni, míg 100 %-os nem lesz az eredmény.

[link]

Ez sem lehet rossz, úgy látom, pont erre van szükséged.

El is tudod küldeni,

Kipróbáltam az elsőt, amit te is látsz, egy kicsit macarás minden szót külön írogatni, de a végeredmény miatt érdemes.

Rákattintottam az "Elküld" szóra, és a jó válaszaim bezöldültek.

Próbáld ki, nagyon jó kis gyakorlatok vannak itt is.

[link]

Ezekkel egy darabig elleszel, itt többféle variációt találsz a helyesírásod fejlesztésére.

Üdv Ági

2013. júl. 31. 11:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2013. júl. 31. 12:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Gratulálok, Ági, szép munka. :)
2013. júl. 31. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm, drága Berta! :)
2013. aug. 2. 09:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nagyon szívesen.
2013. aug. 2. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!