Szeretnék gyakorolni nyelvtant, mert nem megy valami jól. A helyesírást és a mondat elemzést leginkább. Tudtok ajánlani valamit/ valamilyen könyvet?
Azt javaslom, vedd elő a régi nyelvtankönyveidet, és szépen, sorban tanuld újra a helyesírással kapcsolatos tananyagokat. Ha vannak munkafüzeteid, párhuzamosan egy-egy anyagrész üres feladatait is megcsinálhatod.
Minden egyes anyag után kérj meg valakit, hogy diktáljon neked a lecke szavaiból 20-30 szót; ezeket ellenőrizd, és szükség esetén javítsd. (Ha a könyvben van szószedet hátul, onnan is ki lehet válogatni a megfelelő szavakat. Az a lényeg, hogy mindig olyan szavak írását gyakorold, amelyek helyesírását éppen tanultad; ill. időnként lehet ismételni is, hogy ne felejtsd el.)
A mondatelemzéses részeket is ugyanígy nézd át, lassan, alaposan, értve. Külön könyvet nem tudok, de a neten biztosan találsz hasznos anyagokat. Pl. egy ilyen kereséssel:
Sok sikert. :)
Itt találsz helyesírási teszteket.
Addig gyakorolhatod, amíg minden szót hiba nélkül megtanulsz.
Ez egy helyesírás kvíz, nem tudom, ismered-e.
Itt is sok gyakorlatot találsz.
Találtam egy jó oldalt, a gyakorlásra rákattintottam, még nekem is feladta a leckét a földrajzi nevekkel.
Én úgy tudtam, hogy a Nyugati-pályaudvari kisbetűs. Tévedtem.
Nagyon ajánlom neked ezt az oldalt is.
Ezt a tesztet is ajánlom neked, itt megint addig lehet próbálkozni, míg 100 %-os nem lesz az eredmény.
Ez sem lehet rossz, úgy látom, pont erre van szükséged.
El is tudod küldeni,
Kipróbáltam az elsőt, amit te is látsz, egy kicsit macarás minden szót külön írogatni, de a végeredmény miatt érdemes.
Rákattintottam az "Elküld" szóra, és a jó válaszaim bezöldültek.
Próbáld ki, nagyon jó kis gyakorlatok vannak itt is.
Ezekkel egy darabig elleszel, itt többféle variációt találsz a helyesírásod fejlesztésére.
Üdv Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!