Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mit jelent az hogy awesome?

Mit jelent az hogy awesome?

Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 22:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kitűnő, csodálatos :D

Az awe egyébként - Az ámulat jele

2013. júl. 1. 22:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
"király"
2013. júl. 1. 22:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha viszont az eredetét is nézzük, akkor a "félelmetes(en jó)" is jó fordítás, hiszen az "awe" eredeti jelentése kb. "félelemmel vegyes tisztelet".

Mondjuk az "awful"-ban jobban érződik az eredeti jelentés, csak ott a negatív/félelmetes oldala maradt meg.

2013. júl. 1. 23:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Júj ezt nem is tudtam, köszi :D
2013. júl. 2. 12:35
 5/10 Vree ***** válasza:
100%

Király, klassz, menő, tuti, frankó.

"Awe" egyébként csodálat, bámulat, elkápráztatottság. "to awe" csodálatba/bámulatba ejt, elbűvöl, elkápráztat. -some = valamilyen tulajdonsággal bíró, általában. troublesome = kényelmetlen, fáradtsággal járó, bajos. wholesome = egészséges, természetes (néha: nagyra nőtt), unwholesome = egészségtelen, természetellenes.

(hogy a "handsome"-nál miért a kézhez köti a szépséget azt ne feszegessük, sztem ezt a britek se tudják pontosan.)

2013. júl. 2. 13:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, eredetileg "szörnyű, félemetes, megdöbbentő", de a szlengben megfordult a jelentése, és kb: király, állat, fergeteges, stb.
2013. júl. 2. 14:11
 7/10 doracell ***** válasza:
100%

Az OALD definícióban még benne van a 'slight fear':

[link]

de elég sok egyéb helyen már csak a pozitív árnyalatokat sorolják fel.

És akkor most már kiteljesítem a másik offot is:

A 'handsome' eredeti jelentése 'könnyen manipulálható', így kötődik a kézhez :D

[link]

A 'manipulál' is a 'manus' (kéz) szóból ered, különböző utakon. Hogy aztán milyen jelentésváltozásokon át jutott el a 'handsome' a mai jelentéseihez, az egy másik érdekes történet...

2013. júl. 2. 14:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezért bírom annyira az angol nyelvet mert tele van ilyenekkel :)) Ezért megyek ezzel tovább egyetemre , haha :D(Első voltam xdd megvan a középfokú nyelvvizsgám nem is rossz eredménnyel és még idén tervezem a felsőfokút :D) de amiket itt leirtatok azok nagyon érdekes információk voltak, kb. egyiket se tudtam, hogy honnan ered :D
2013. júl. 2. 17:02
 9/10 A kérdező kommentje:
:D
2013. júl. 3. 18:49
 10/10 anonim válasza:
Google a barátod ...!
2013. júl. 19. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!