Melyik szófaj helyesírása függ az igétől?
1) Jó volna az osztálytársaidat megkérdezni arról, hogy mit mondott a tanár, mert mi jobbára ugyanúgy nem voltunk ott, mint te...
2) Nem sikerült értelmet találnom a kérdésben, tehát kérlek, hogy próbáld meg átfogalmazni, vagy elmagyarázni, hogy mit is akar ez jelenteni, mert így csak bután nézni tudok... (de azt nagyon :-)
Az igekötő nem "szófaj", és azt sem látom, mennyiben függ a helyesírása az igétől...
Talán valami olyasmi lehet, hogy az ige függ pl. a tárgyas vagy a tárgyatlan ragozéstól, de én is ugyanúgy találgatok csak, mint az előttem szóló, vagy mint BociMaci.
Barkochbában erre azt mondanám, hogy "rossz kérdés"...
Több nyelvben létezik az ige függősége egyéb szavaktól (hímnem, nőnem, idő stb.), de magyarban nem jut semmi ilyesmi eszembe.
> Az igekötő nem "szófaj", és azt sem látom,
> mennyiben függ a helyesírása az igétől...
Én is ezt a kettőt akartam írni először ("... – a többi stimmel" :-), de aztán meg kellett tudnom, hogy mégis szófaj: a nem önálló szófajok közé tartozik.
A faramuci fából-vaskatika kérdést pedig remélhetőleg csak rosszul írta le valaki az órán, és van valami értelmes eredetije is (ellenkező esetben csak sajnálni tudom a jövő nemzedéket a tanerő miatt...)-: .
Pl.:
Melyik szó helyesírása függ a szófajától?
menj (ige) / menny (fn)
Kedves whiteryback!
Kérlek, mindenképp áruld el utána a megfejtést (a kérdést is...), mert most már kifurdalja az oldalunkat a kíváncsiság! :-)
Ági
Egy szófaj helyesírása hogyan függhet az igétől?
Itt te valamit elértettél.
Azt tudom, hogy vannak olyan szófajok, amelyek az igéből származnak, de ezeknek a helyesírása sem az igétől függ.
Itt megtalálsz mindent, ami az igére vonatkozik, de kérdésedre nincs válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!