Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mi ez?! Divat, vagy mi?

Mi ez?! Divat, vagy mi?

Figyelt kérdés

Sokszor látom itt a válaszokba, hogy a Te, Ő, Ti, Mi, Neked, Neki stb... nagybetűvel írják. Miért kell ezeket a szavakat nagybetűvel írni??

17/F

Nem kamu kérdés!

2009. okt. 3. 20:22
1 2
 11/17 anonim válasza:
79%
Nekem az "XD", a "LOL" a furcsa. Elmagyaráznád nekem, hogy mit jelent??? 20 éves vagyok, de még nem sikerült rájönnöm, hogy mi az értelmük...
2009. okt. 5. 18:14
 12/17 anonim ***** válasza:

xD - becsukott szemmel nevetés, tehát nagy kacagás ( :D - ebbe ugyebár a kettőspont a szem a D a száj, az XD be az X a szem, csak ugye nagy kacajnál az ember összezárja a szemhéját :) )

LOL - lots of laught - angol fordítás sok nevetés, vagy loud of laught - hangos nevetés

2009. okt. 5. 19:25
 13/17 anonim válasza:
Köszi szépen! :D
2009. okt. 7. 16:06
 14/17 anonim válasza:

az XD egy nevető szmájli akar lenni aminek X szeme van, én sem értem pontosan, h mi az értelme de eléggé belopta magát a köztudatba :)

a LOL azt meg én anno teveklub chat oldalán láttam, h egy szintén nevető szmájlit lehet így előhívni...

De nem tudom pontosan miért pont így :D

2009. okt. 10. 10:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem helytelen, de nem is kell nagybetűvel írni ezeket a szavakat. Szerintem udvariasabb, de én se mindig használom így. Viszont ha az ént kezded nagybetűvel, az már cseppet egó :)
2009. okt. 10. 21:57
 16/17 anonim ***** válasza:

LOL = lot of laugh :)

ez a 'Neked' engem is idegesít néha

főleg ha színlelt udvariasságból írja vki

2009. okt. 14. 23:17
 17/17 anonim ***** válasza:
a lol az a "laugh out loud", az xD pedig a South Parkból jött, ott a valaki nagyon nevet akkor a két szemébl egy X lesz, a D pedig a szája, tehát nagyon erős nevetést fejez ki, pl. olyasmi leet sztem, mint a rofl, a "rolling on the floor laughing", azaz a "földön fetrengő röhögés"(ez az ikszdézés mostanság jött divatba nagyon, de az viszont nagyon idegeítő, ha írnak valamit ami kicsit talán vicces, de azért annyira nem, és reflexből írja rá, hogy "xd", meg mikor élőszóban MONDJÁK fapofával, hogy "lol"). A kérdésre válaszolva pedig az előttem szólók jól mondták, a tiszteletet fejezi ki, ha valaki nagy betűvel írja, de valójában nem kell nagybetűvel írni őket, mint pl. angolban hogy "I".
2009. okt. 17. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!